Angol labdarúgás
LABDARÚGÁS, PREMIER LEAGUE
2018. május 22. 11:20, kedd

Pellegrini a West Ham új menedzsere

Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő West Ham United hivatalos honlapján és közösségi oldalain jelentette be, hogy megtalálta a kispadról távozó David Moyes utódját, méghozzá a korábban a Manchester Cityt is irányító Manuel Pellegrini személyében.
(fotó: whufc.com)

A 64 esztendős szakember 30 évvel ezelőtt kezdett edzősködni, először hazájában, Chilében, majd pedig Argentínában, ahol ő irányította a legendás, 2002/2003-as River Plate-et. A következő idényben már Európába vezetett az útja, ahol a spanyol Villarrealt első szezonjában rögtön Bajnokok Ligája-selejtezőig vezette – ezt a bravúrt a Málagával is véghez vitte 2012-ben.

A dél-amerikai 2013-ban vette át a Manchester Cityt, ahol 2014-ben – első nem európai menedzserként – megnyerte a Premier League-et, és ugyanebben az évben a Ligakupát is sikerült elhódítania (utóbbit 2016-ban is). Pellegrininek nem mellesleg az ötödik legjobb győzelmi mutatója van az angol élvonalban, és az említett, duplázós évadban csapata – minden sorozatot figyelembe véve – 151 gólt szerzett, ami máig rekord a PL-ben.

A rutinos mester az elmúlt két esztendőben a kínai Chinese Hopej Fortune szakvezetője volt, a kalapácsosokkal pedig három évre szóló kontraktust írt alá.

DIGI Sport 1 ÉLŐ műsor
08:00
Reggeli Start
(benne Sport 24) A program élőben látható
12:00
Tenisz
WTA-torna, Eastbourne A program élőben látható
23:00
VB 24
A DIGI Sport napi elemző műsora A program élőben látható
DIGI Sport 2 ÉLŐ műsor
18:35
Sport 24
A DIGI Sport hírműsora A program élőben látható
DIGI Sport 3 ÉLŐ műsor
Ezen a napon nincs élő program.
DIGI Sport © 2010-2018 - Minden jog fenntartva. - Felhasználási szabályzat - Általános hirdetési feltételek
Tilos a digisport.hu tartalma bármely részének vagy egészének a szerző, illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.