Angol labdarúgás
LABDARÚGÁS, JÁTÉKOSSROS
2018. június 28. 20:00, csütörtök

Rooney Washingtonba helyezi át székhelyét

Az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő, Stieber Zoltánt is foglalkoztató D.C. United hivatalos honlapján és közösségi csatornáin számolt be róla, hogy szerződtette az Everton támadóját, Wayne Rooneyt.
(fotó: dcunited.com)

Már korábban felröppentek hírek, amelyek csak idő kérdésévé tették, hogy az egyesült államokbeli klub mikor jelenti be korábbi Manchester United-játékos leigazolását. A választ pedig elég hamar megkaptuk, ugyanis csütörtökön hivatalossá vált, hogy az angol válogatott történetének legeredményesebb futballistája Washingtonban folytatja pályafutását.

Rooney – miután végigjárta az ifjúkori ranglétrát – az Evertonban mutatkozott be a Premier League-ben, mindössze 16 évesen 9 hónaposan és 24 naposan. Első két idényében tizenöt alkalommal vette be az ellenfelek hálóját, ezzel pedig meggyőzte az MU vezetőit, hogy az Old Traffordon a helye. Az álmok színházában aztán tizenhárom esztendőt „húzott le”, mielőtt 2017-ben visszatért a stolverkosokhoz.

A 32 esztendős focista 208 gól szerzett a PL-ben, öt bajnoki címet nyert, ráadásul 2010-ben az Év játékosa-díjat is bezsebelte (a Hivatásos Labdarúgók Szervezetétől) a szigetországban. Rooney három és féléves kontraktust kötött új kenyéradójával, amelyben július 10-e után mutatkozhat be, akkor nyit ugyanis az amerikai átigazolási piac.

DIGI Sport 1 ÉLŐ műsor
15:00
Tenisz
ATP-világbajnokság, London A program élőben látható
21:00
Tenisz
ATP-világbajnokság, London A program élőben látható
DIGI Sport 2 ÉLŐ műsor
17:15
Jégkorong
EBEL, Fehérvár AV19 - Dornbirn A program élőben látható
DIGI Sport 3 ÉLŐ műsor
Ezen a napon nincs élő program.
DIGI Sport © 2010-2018 - Minden jog fenntartva. - Felhasználási szabályzat - Általános hirdetési feltételek
Tilos a digisport.hu tartalma bármely részének vagy egészének a szerző, illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.