Hírek
LABDARÚGÁS, FRANCIA BAJNOKSÁG
2018. július 06. 19:29, péntek

Buffon aláírt a PSG-hez! – hivatalos

A francia labdarúgó-bajnokságban szereplő Paris Saint-Germain hivatalos honlapján és közösségi oldalain számolt be róla, hogy szerződtette a Juventust tizenhét esztendő után elhagyó Gianluigi Buffont.
(fotó: Twitter)

Ahogy arról májusban beszámoltunk, a 176-szoros olasz válogatott portás megváltoztatta korábbi bejelentését, miszerint a 2017/18-as idény végén visszavonul, és akkor még határozott a jövőjével kapcsolatban. Aztán péntek délelőtt elárasztották a nemzetközi sportsajtót azok a hírek, hogy a korábbi torinói közönségkedvenc orvosi vizsgálatra érkezett Párizsba.

Amint a címből már kiderült, a felek a szerződés aláírásával és a megállapodás bejelentésével sem vártak sokáig: Buffon késő délután egy plusz egyéves kontraktust kötött a Neymart is foglalkoztató gall alakulattal.

A 40 éves hálóőr az említett 17 szezon alatt 665 alkalommal állt a Juve kapujában, azt megelőzően (1995 és 2001 között) a Parma gárdáját erősítette, amellyel 1999-ben az UEFA Kupa-és az Olasz Kupa-serleget is elhódította. A zebrákkal – hivatalosan – kilenc bajnoki elsőségetés négy Coppa Italia-aranyat ünnepelhetett, és kétszer Bajnokok Ligűja-finálét is játszhatott. A talján nemzeti csapattal legnagyobb sikerét 2006-ban érte el, amikor a Squadra Azzurra megnyerte a németországi világbajnokságot.

DIGI Sport 1 ÉLŐ műsor
15:00
Tenisz
ATP-világbajnokság, London A program élőben látható
21:00
Tenisz
ATP-világbajnokság, London A program élőben látható
DIGI Sport 2 ÉLŐ műsor
17:15
Jégkorong
EBEL, Fehérvár AV19 - Dornbirn A program élőben látható
DIGI Sport 3 ÉLŐ műsor
Ezen a napon nincs élő program.
Jelenleg nincs felvéve egy csoport sem!
DIGI Sport © 2010-2018 - Minden jog fenntartva. - Felhasználási szabályzat - Általános hirdetési feltételek
Tilos a digisport.hu tartalma bármely részének vagy egészének a szerző, illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.