Hírek
LABDARÚGÁS, LIGUE 1, 1. FORDULÓ
2018. augusztus 10. 14:42, péntek

A Marseille otthon csaphat bele a lecsóba a Ligue 1-nyitányon

Vége a nyári szünetnek, már ami a francia labdarúgó-bajnokságot illeti, ugyanis pénteken 20:45-től elkezdődik a 2018/19-es szezon. Természetesen nem maradhatunk le a nyitányról, így élőben mutatjuk az Olympique Marseille – Toulouse összecsapást a DIGI Sport 1-en!
Fotó: Twitter

Nem sok jóra számíthat a Toulouse csapata, ha az eddigi statisztikákra pillant, ugyanis a Marseille igencsak félelmetesen teljesít szezonbéli első meccsein. A marseille-iek történetük során 76%-ban nem találtak legyőzőre a nyitányon, az elmúlt hét évben pedig csak egyszer kaptak ki. Az sem a vendégek mellett szól, hogy a két csapat legutóbbi 21 Ligue 1-meccsén 20-szor pontot/pontokat szerzett a jelenlegi házigazda.

A tavalyi szezon mondhatjuk, hogy felemásan sikerült mindkét csapatnak. Az OM egy ponttal lecsúszva a dobogóról negyedik helyen végzett, így idén az Európa Liga-csoportkörben indulhat. Az EL-re is vegyes érzelmekkel gondolhatnak a világoskék-fehérek, hiszen a döntőig meneteltek, ahol viszont sima 3-0-s vereséget szenvedtek az Atlético Madridtól. A Toulouse csak a 18. pozícióban végzett a pontvadászatban, így osztályozóra kényszerült, melyet viszont sikerrel vívott meg az Ajaccio ellen (összesítésben 4-0).

Érkezők és távozók is akadtak mindkét oldalon. Rudy Garcia legénysége – a kisebb transzferek mellett - az utolsó pillanatban egy alapembernyivel megfogyatkozott, ugyanis André-Franc Zambo Anguissát 30 millió euróért szerződtette a Fulham. A legnagyobb igazolása a középhátvéd Duje Caleta-Car volt a marseille-ieknél, aki a horvát válogatott vb-keretében is ott volt. Ami a lila-fehéreknél említésre méltó, hogy 25 millió euróért megváltak Issa Dioptól, és egy év kölcsön után végleg megszerezték a csapat kapitányát, Max Gradelt.

Esélyesebbnek természetesen a Marseille nevezhető, mely vélhetően kiegyezne egy tavalyihoz hasonló 4-0-s szezonkezdéssel, ám az új idény mindig új reményt is kínál, így egy pillanatra sem szabad leírni a toulouse-iakat. A mérkőzést 20:24-től élőben mutatjuk a DIGI Sport 1-en!

LIGUE 1, 1. FORDULÓ
Olympique Marseille - Toulouse 20:45, DIGI Sport 1, ÉLŐ


 

DIGI Sport 1 ÉLŐ műsor
06:55
Reggeli Start
(benne Sport 24) A program élőben látható
14:00
Tenisz
WTA-torna, Moszkva, elődöntők A program élőben látható
19:25
Sport 24
A DIGI Sport hírműsora A program élőben látható
20:40
Labdarúgás
Ligue 1, Lyon - Nimes A program élőben látható
DIGI Sport 2 ÉLŐ műsor
17:00
Tenisz
WTA-torna, Luxemburg, 1. elődöntő A program élőben látható
20:55
Kosárlabda
Euroliga, Real Madrid - Baskonia A program élőben látható
DIGI Sport 3 ÉLŐ műsor
19:30
Labdarúgás
török bajnokság, Galatasaray - Bursaspor A program élőben látható
Jelenleg nincs felvéve egy csoport sem!
DIGI Sport © 2010-2018 - Minden jog fenntartva. - Felhasználási szabályzat - Általános hirdetési feltételek
Tilos a digisport.hu tartalma bármely részének vagy egészének a szerző, illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.