UEFA Bajnokok Ligája
UEFA BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
2017. szeptember 13. 11:22, szerda

"Messi jelentette a különbséget"

Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője nyilatkozott a tegnapi Bajnokok Ligája forduló rangadója után, ahol a zebrák 3-0-ás vereséget szenvedtek a Barcelona otthonában. Az olasz szakember főleg csapatának helyzetkihasználásával volt elégedetlen, valamint azzal, hogy kétszer is kontrából kapituláltak.
(fotó: Reuters)

Mint arról beszámoltunk, a tavalyi döntős torinóiak a vártnál jóval simább vereséget szenvedtek Barcelonában a csoprotkör első fordulójában.

„A srácoknak jó meccsük volt, de amikor itt (a Camp Nouban) lehetőségeid adódnak, akkor azokat gólra is kell váltani. Az első hibánk rögtön meg is bosszulta magát. Harminc másodperc volt hátra a félidőből és Messit nagyon üresen hagytuk és szabálytalanul sem sikerült megállítani.” – kezdte értékelését Allegri.

A helyzetkihasználást említve, a Juve mestere kitért Gonzalo Higuaín teljesítményére is.

„Higuaín jól kezdte a mérkőzést, viszont nyugodtabbnak kell maradnia az ilyen szituációkban. Ilyenkor elengedhetetlen az is, hogy megmaradjon a kellő mentális ereje ahhoz, hogy a játékra tudjon koncentrálni.”

A Juventus védelmét nagyon nehéz megbontani, elég csak arra gondolni, hogy a tavalyi kiírásban a döntőt megelőzően mindössze három gólt kaptak a torinóiak. Ezért is élte meg kudarcként Allegri, hogy csapatát kétszer is lekontrázták.

„Ezek a párharcok főleg fejben dőlnek el. Ironikus módon, az első és a harmadik gólt is egy kontrából kaptuk, amikor mi kezdeményeztünk.”

Különösen érdekes volt ez a háromgólos vereség annak tudatában, hogy kevesebb, mint fél évvel ezelőtt még az olaszok gurítottak ennyit a katalánoknak Torinóban.

„Az előző szezonban, hazai pályán egy nagyszerű meccset játszottunk, ahol sikerült értékesíteni a lehetőségeket. Ez azonban egy új Bajnokok Ligája kiírás és még az elején tartunk. Jól akartuk kezdeni a csoportot, ez azonban nem sikerült. Most már az előttünk lévő meccsekre koncentrálunk, és otthon győzni kell az Olympiakosz ellen.” – zárta mondanivalóját az olasz mester.

DIGI Sport 1 ÉLŐ műsor
08:00
Reggeli Start
(benne Sport 24) A program élőben látható
12:00
Tenisz
WTA-torna, Eastbourne (benne: Babos - Radwanska) A program élőben látható
23:00
VB 24
A DIGI Sport napi elemző műsora A program élőben látható
DIGI Sport 2 ÉLŐ műsor
18:35
Sport 24
A DIGI Sport hírműsora A program élőben látható
DIGI Sport 3 ÉLŐ műsor
Ezen a napon nincs élő program.
Jelenleg nincs felvéve egy csoport sem!
DIGI Sport © 2010-2018 - Minden jog fenntartva. - Felhasználási szabályzat - Általános hirdetési feltételek
Tilos a digisport.hu tartalma bármely részének vagy egészének a szerző, illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.