UEFA Bajnokok Ligája
LABDARÚGÁS, BAJNOKOK LIGÁJA
2017. december 06. 12:41, szerda

Conte: Nem félünk sem a Barcától, sem a PSG-től

Mint ismert, a Chelsea együttese kedd este 1-1-es döntetlent játszott az Atlético Madrid ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában. Mivel az AS Roma legyőzte a Quarabagot, a londoniak lecsúsztak a csoportelsőségről. A mérkőzés után a kékek menedzsere, Antonio Conte is - meglepően pozitív hangvétellel - terjedelmes véleményt formált a történtekről.
Fotó: Reuters

Mivel a legjobb 16 között azonos nemzetiségű együttes még nem játszhat egymással, a Chelsea csak – feltéve, hogy a Liverpool megnyeri a csoportját - a Barcelonával, a Paris Saint-Germainnel és a Besiktassal játszhat a nyolcaddöntőben.

„Amikor továbbjutsz a csoportból, fel kell készülnöd a legjobb csapatokra. – kezdte mondandóját Conte – Találkozhatunk a Barcával, a PSG-vel és a Besiktassal, de nincs bennünk félelem, felkészültnek kell lennünk. Ugyanakkor az ellenfeleink sem örülnek, ha velünk kell játszaniuk. Emlékszem mi volt, amikor az Európa-bajnokságon csoportelsők lettünk az olasz válogatottal. Megkaptuk a spanyolokat, aztán a németeket, és ha továbbjutottunk volna, akkor játszhattunk volna a franciákkal. Néha nem lényeges, hogy csoportelső leszel-e. Továbbjutottunk, és ennek örülnünk kell.”

A londoniak az egész mérkőzésen sorra dolgozták ki a helyzeteket, ám egy szöglet után mégis az Atlético szerezte meg a vezetést. A sok kimaradt lehetőség az olasz mester csőrét is piszkálta.

„Úgy gondolom, hogy remek mérkőzés volt, és nagyon jól játszottunk; győzelmet érdemeltünk volna. Amikor helyzeteket dolgozol ki – nagy lehetőségeket, nem egyszerű helyzeteket -, akkor bizony ki kell használni őket. Ehelyett az ő oldalukon a kapusuk lett a meccs embere. Pontosabbnak kell lennünk a befejezéseknél, ráadásul pont a legjobb pillanatainkban kaptuk a gólt. Annál a szögletnél rengeteg hiba csúszott be. Azonban utána mindent megtettünk, hogy egyenlítsünk, és, hogy megszerezzük a győzelmet, ezért gondolom azt, hogy nekünk kellett volna a csoport élén végeznünk.”

„Kemény csoport volt, melyet mi sem mutat jobban, hogy az Atlético az elmúlt években kétszer is BL-döntőt játszott.”

A Chelsea tehát a C csoport másodikjaként várhatja a következő kör sorsolását. A nyolcaddöntők első mérkőzéseit február 13-14-én rendezi.

DIGI Sport 1 ÉLŐ műsor
13:30
Tenisz
WTA-világbajnokság, Szingapúr A program élőben látható
18:15
Kosárlabda
férfi Európa Kupa, Alba Fehérvár - Rilszki Szportiszt A program élőben látható
DIGI Sport 2 ÉLŐ műsor
Ezen a napon nincs élő program.
DIGI Sport 3 ÉLŐ műsor
Ezen a napon nincs élő program.
Jelenleg nincs felvéve egy csoport sem!
DIGI Sport © 2010-2018 - Minden jog fenntartva. - Felhasználási szabályzat - Általános hirdetési feltételek
Tilos a digisport.hu tartalma bármely részének vagy egészének a szerző, illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.