UEFA Európa Liga
LABDARÚGÁS, UEFA EURÓPA LIGA
2018. június 20. 15:12, szerda

Izraeli, macedón és azeri ellenfelet kaptak csapataink az EL-ben

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) illetékesei szerda délután, Nyonban kisorsolták az Európa Liga első selejtezőkörének párosításait, így kiderült, hogy a Ferencváros a Maccabi Tel-Avivval, a Honvéd a Rabotnicskivel, míg az Újpest a Neftci PFK-val néz majd farkasszemet a továbbjutásért.
(fotó: uefa.com)

A bajnoki ezüstérmes ferencvárosiak lehetséges ellenfelei a következők voltak: NK Osijek (horvát), Maccabi Tel-Aviv (izraeli), FK Sarajevo (bosnyák), Anortoszisz Famaguszta (ciprusi), Kajrat Almati (kazah). Ebből a zöld-fehérek gyakorlatilag a legnehezebb riválist, a Maccabi Tel-Avivot kapták.

A kupagyőztes Újpest már sokkal jobban járt, az azeri Neftci PFK-n a papírforma szerint túl is kell jutnia a IV. kerületieknek. Ám Novothny Somáéknak utána már nagyobb falat jönne: ha a lila-fehérek kvalifikálják magukat a második körbe, úgy a 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben is végső diadalt arató Sevillával csaphatnak össze.

A pontvadászatban negyedikként záró, ám az újpesti bronz miatt mégis EL-induló kispestiek a macedón Rabotnicskivel randevúznak majd kétszer, hogy kiharcolják a továbbjutást. Szkopje egyik büszkesége a 2006/07-es szezonban már búcsúztatott egy magyar alakulatot, méghozzá a Bajnokok Ligája selejtezőjében: akkor a Debrecen szaladt bele egy 4-1-es pofonba a hazai 1-1 után…

A párharcok első felvonását július 12-én, míg a visszavágókat július 19-én rendezik.

DIGI Sport 1 ÉLŐ műsor
15:00
Tenisz
ATP-világbajnokság, London A program élőben látható
21:00
Tenisz
ATP-világbajnokság, London A program élőben látható
DIGI Sport 2 ÉLŐ műsor
17:15
Jégkorong
EBEL, Fehérvár AV19 - Dornbirn A program élőben látható
DIGI Sport 3 ÉLŐ műsor
Ezen a napon nincs élő program.
DIGI Sport © 2010-2018 - Minden jog fenntartva. - Felhasználási szabályzat - Általános hirdetési feltételek
Tilos a digisport.hu tartalma bármely részének vagy egészének a szerző, illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.