UEFA Európa Liga
SERIE A
2018. június 27. 19:24, szerda

Az UEFA kizárta a Milant az EL-ből!

Az UEFA (Európai Labdarúgó-szövetség) hivatalos közleményben is tudatta, hogy az AC Milan együttesét egy évre kizárja a nemzetközi kupasorozatokból a pénzügyi fair play megszegése miatt.
Fotó: Twitter

Bizonyára sokan tudják, hogy 2017-ben a Milan csapata kínai kezekbe került, melynek köszönhetően nyáron a piros-feketék hatalmas, bő 200 millió eurós bevásárlást hajtottak végre, mely erősen hozzájárult a 2014-től vizsgált peridóus költekezéseihez. Ebből adódóan az UEFA szerint megszegték a pénzügyi fair play előírásait, így a milánóiaknak a következő két év valamelyikében kell letölteniük az egy idényes büntetést. Pontosabban abban az évben, amelyikben először bejutnak a Bajnokok Ligája vagy az Európa Liga küzdelmeibe. Mivel a Milan a 2017/18-as szezonban hatodik helyen végzett az olasz bajnokságban, kiharcolta az EL-indulást, melyet így azonnal el is bukott. Noha a klubnak lehetősége van fellebbezni, vélhetően az indulási jog az idényben mögötte végző Atalantára száll majd át.

DIGI Sport 1 ÉLŐ műsor
15:00
Tenisz
ATP-világbajnokság, London A program élőben látható
21:00
Tenisz
ATP-világbajnokság, London A program élőben látható
DIGI Sport 2 ÉLŐ műsor
17:15
Jégkorong
EBEL, Fehérvár AV19 - Dornbirn A program élőben látható
DIGI Sport 3 ÉLŐ műsor
Ezen a napon nincs élő program.
DIGI Sport © 2010-2018 - Minden jog fenntartva. - Felhasználási szabályzat - Általános hirdetési feltételek
Tilos a digisport.hu tartalma bármely részének vagy egészének a szerző, illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.