DIGI Sport HD - Lemostuk a pályáról a szlovákokat! - VIDEÓKKAL


Amerikai futball
AMERIKAIFUTBALL, VÁLOGATOTT
2017. szeptember 16. 20:34, szombat

Lemostuk a pályáról a szlovákokat! - VIDEÓKKAL

A magyar amerikaifutball-válogatott megszerezte története második győzelmét, miután 42-3-ra gázolt át Szlovákia legjobbjain, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett barátságos mérkőzésen.

Nagy várakozás előzte meg hazánk és északi szomszédaink összecsapását. A magyar nemzeti csapat ötödik összecsapására készült, az eddigi négyből pedig mindössze egyet sikerült megnyerni: Grátz Vilmos tanítványai a lengyeleket fektették két vállra (23-22). A hangulatra nem lehetett panasz, hiszen a 17 órás kezdésre nagyjából 5000 néző gyűlt össze az MTK otthonában.

A első negyedben kóstolgatták egymást a felek, ám a második etap legelején egyből megszereztük a vezetést: Bencsics Márk adott nagyszerű labdát Gecser Máténak, ő pedig nem hibázott az elkapásnál. A félidő vége előtt pedig kétszer is villantak a mieink: előbb Magyar Ádám kapta el a vendégek irányítójának rossz passzát, és futott vele egészen az end zone-ig, majd ismét Bencsics adott TD-asszisztot, ezúttal Elek Ádámnak. És mivel Baksa Ferenc mindhárom jutalomrúgásnál magabiztos volt, a nagyszünetben 21-0 állt az eredményjelzőn.

A folytatásban a magyar kapitány több játékosnak is lehetőséget adott, de a csereként beszálló újak sem illetődtek meg. A harmadik játékrészben „mindössze” egy hazai touchdownt láthatott a publikum, azt pedig egy újabb Bencsics - Gecser összjáték eredményezte. A szlovákok ugyan egy fieldgoallal szépítettek, ám a záró felvonásban a csereirányító, Jordán László is kiosztott két TD-passzt, nevezetesen Czirók Mártonnak és Mészáros Mártonnak (ráadásul a jutalomrúgásokban ebben a félidőben sem akadt hiba), így a vége elképesztően fölényes, 42-3-as siker lett, amely hazánk válogatottja történetének második diadalát eredményezte.

A MECCS ÖSSZEFOGLALÓJA
[RELATED VIDEO:2]

A TELJES TALÁLKOZÓ
[RELATED VIDEO:1]

AMERIKAIFUTBALL, VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉS
Magyarország - Szlovákia 42-3

 

DIGI Sport 1 ÉLŐ műsor
01:00
Tenisz
ATP 1000-es torna, Cincinnati A program élőben látható
17:00
Tenisz
ATP 1000-es torna, Cincinnati A program élőben látható
DIGI Sport 2 ÉLŐ műsor
17:00
Tenisz
WTA-torna, Cincinnati A program élőben látható
DIGI Sport 3 ÉLŐ műsor
Ezen a napon nincs élő program.
DIGI Sport © 2010-2018 - Minden jog fenntartva. - Felhasználási szabályzat - Általános hirdetési feltételek
Tilos a digisport.hu tartalma bármely részének vagy egészének a szerző, illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.