Atlétika
DIAMOND LEAGUE, STOCKHOLM
2013. augusztus 22. 21:48, csütörtök

Oliver kedvetlenül is világbajnoki formában

A Moszkvában világbajnoki aranyérmet nyert David Oliver a vb-t követő első Diamond League-versenyen, Stockholmban is diadalmaskodott 110 gáton. Rajta kívül Zuzana Hejnova is remekelt 400 női gáton, az igazi sztárparádét hozó 3000 méteres férfi gátfutásában Kipsang Yego nyert, míg LeShawn Merritt hatalmas előnnyel nyerte meg a 400 méteres férfi síkfutást.

Több világbajnoki aranyérmes is ott volt a stockholmi Gyémánt Liga viadalon, amelyet már csak a két döntő követ majd Zürichben és Brüsszelben. Szépen lassan kezd eldőlni több számban a Diamond Race, vagyis az összetett verseny. Például a hölgyek 400 méteres gátfutása során Zuzana Hejnova már a vb előtt megnyerte a sorozatot. Ezúttal sem adta alább a futamgyőzelemnél, szép sikert aratott 53,70-nel, amely egyben versenycsúcs is.

A férfiak 3000 méteres akadályfutása során minden idők húsz legjobb idejét futó versenyzőből hat ott volt a mezőnyben. Közülök végül Hillary Kipsang Yego diadalmaskodott 8:09.81-gyel. Hasonlóan erős volt a névsor a férfiak 110 méteres gátfutásánál is, még akkor is, ha Aries Merritt ezúttal hiányzott. Ott volt viszont Tegu és Moszkva világbajnoka is, közülük az előbbi, Jason Richardson ezúttal csak negyedik lett, ám a friss aranyérmes David Oliver láthatóan kedvetlenül is győzni tudott.

Nála is simábban nyert 400-on LeShawn Merritt, aki a végén már nem is sprintelt és 44,69 másodperccel diadalmaskodott, megerősítve vezető helyét a Diamond Race-ben. A 200 méteres távon meglepetésre egy ukrán futó, Szerhij Szmelik nyert 20,54-gyel.

A hazaiak nagy kedvence, a néhány éve svéddé váló Abeba Aregawi ugyan 1500-on világbajnok lett az orosz fővárosban, 800-on már nem ment neki annyira. Hatodik lett végül a skandináv lány, a győzelmet pedig a kenyai Eunice Sum aratta.

DIGI Sport 1 ÉLŐ műsor
06:55
Reggeli Start
(benne Sport 24) A program élőben látható
15:00
Tenisz
ATP-világbajnokság, London A program élőben látható
17:45
Jégkorong
szlovák Extraliga, MAC Újbuda - DVTK Jegesmedvék A program élőben látható
21:00
Tenisz
ATP-világbajnokság, London A program élőben látható
DIGI Sport 2 ÉLŐ műsor
17:30
Sport 24
A DIGI Sport hírműsora A program élőben látható
18:55
Kosárlabda
Euroliga, Zalgiris Kaunas - Barcelona A program élőben látható
20:55
Kosárlabda
Euroliga, Gran Canaria - Maccabi Tel-Aviv A program élőben látható
DIGI Sport 3 ÉLŐ műsor
18:25
Kosárlabda
Euroliga, Anadolu Efes - Panathinaikosz A program élőben látható
20:25
Kosárlabda
Euroliga, Bayern München - CSZKA Moszkva A program élőben látható
DIGI Sport © 2010-2018 - Minden jog fenntartva. - Felhasználási szabályzat - Általános hirdetési feltételek
Tilos a digisport.hu tartalma bármely részének vagy egészének a szerző, illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.