Egyéb labdarúgás
LABDARÚGÁS, HOLLAND VÁLOGATOTT
2018. február 06. 17:02, kedd

A korábbi kiváló holland hátvéd lett hazája szövetségi kapitánya

A Holland Labdarúgó Szövetség (KNVB) kedden, sajtótájékoztatója keretein belül jelentette be, hogy Ronald Koeman veszi át a nemzeti csapat irányítását.
(fotó: Twitter)

Az 54 éves szakember megbízatása a 2022-es katari világbajnokság végéig szól. Koeman mellett Nico-Jan Hoogma lesz a futballért felelős igazgató, Jan Dirk van der Zee az amatőr futballért felelős igazgató, míg Eric Gudde pedig a sportigazgató.

A holland nemzeti csapat tagjaként 1988-ban Európa-bajnokságot nyerő, 78-szoros válogatott korábbi kiváló hátvéd legutóbb az angol Evertont irányította. Első szezonjában jól szerepelt a liverpooli gárdával, hiszen az EL-indulást érő hetedik helyen zárt a stolverkosokkal. Ám a mostani idény már nem sikerült ilyen jól, hiszen októberben az Arsenal elleni hazai 5-2-es zakót követően a csapat visszacsúszott a kieső zónába, ami után a vezetőség megköszönte a munkáját.

Korábban többek között az Ajaxot és a PSV-t is bajnoki címig vezető, a Valenciával pedig Spanyol Kupát nyerő Koeman március 23-án az Anglia elleni hazai felkészülési mérkőzésen debütál a 2016-os Eb-ről és az idei világbajnokságról is lemaradó holland nemzeti csapat kispadján.
 

DIGI Sport 1 ÉLŐ műsor
16:30
Sárkányhajó-világbajnokság
A program élőben látható
19:30
Tenisz
WTA-torna, Bukarest A program élőben látható
DIGI Sport 2 ÉLŐ műsor
13:00
Tenisz
WTA-torna, Bukarest A program élőben látható
DIGI Sport 3 ÉLŐ műsor
Ezen a napon nincs élő program.
DIGI Sport © 2010-2018 - Minden jog fenntartva. - Felhasználási szabályzat - Általános hirdetési feltételek
Tilos a digisport.hu tartalma bármely részének vagy egészének a szerző, illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.