Egyéb labdarúgás
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
2018. június 04. 08:10, hétfõ

A spanyol kapitány megvédte Diego Costát

A spanyol válogatott 1-1-es döntetlent játszott Svájccal a világbajnokság előtti utolsó hazai felkészülési mérkőzésén. Így látták a mérkőzést a főszereplők.
(fotó: Reuters)

Julen Lopetegui Svájc ellen Diego Costát jelölte a kezdőbe egyedüli csatárként, de nem ment neki a játék, és sokan a kapitány szemére vetették, hogy a brazil születésű futballista túl statikus ehhez a rendszerhez.

„Én egyáltalán nem így látom. Ráadásul vannak alternatíváink, Iago Aspas, aki tud a jobb oldalon is játszani, valamint Costa mellett még Rodrigo is bevethető.”

Lopetegui sem örült, hogy elmaradt a győzelem, ám a teljesítménnyel nem volt elégedetlen.

„A csapat sok mindent jól megoldott. Megvolt a ritmus, és egy másik napon talán eredményesebbek is lehettünk volna. Mert a helyzeteink most is megvoltak.”

Svájci részről Vladimir Petkovic elégedett volt az eredménnyel.

„Az eredménnyel elégedett vagyok, a játékkal már nem teljesen, hiszen van hová fejlődnünk. Voltak helyzeteink, amiket nem könnyű kialakítani egy spanyol válogatott ellen. Viszont ha Oroszországban el akarjuk érni a céljainkat, sokkal pontosabbnak kell lennünk.”

A szakvezető hozzátette, reméli, hogy kedden már Xhaka is csatlakozik a társakhoz. Petkovic szerint nem szabad sok következtetést levonni  a spanyolok vasárnapi játékából, hiszen sok hiányzójuk volt, és szerinte a 2010-es világbajnok eljut legalább az elődöntőig a vb-n.

DIGI Sport 1 ÉLŐ műsor
15:00
Tenisz
ATP-világbajnokság, London A program élőben látható
21:00
Tenisz
ATP-világbajnokság, London A program élőben látható
DIGI Sport 2 ÉLŐ műsor
17:15
Jégkorong
EBEL, Fehérvár AV19 - Dornbirn A program élőben látható
DIGI Sport 3 ÉLŐ műsor
Ezen a napon nincs élő program.
DIGI Sport © 2010-2018 - Minden jog fenntartva. - Felhasználási szabályzat - Általános hirdetési feltételek
Tilos a digisport.hu tartalma bármely részének vagy egészének a szerző, illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.