Tenisz
TENISZ, WTA-TORNA, EASTBOURNE, DÖNTŐ
2018. június 30. 15:55, szombat

Wozniacki tornagyőzelemmel hangolt Wimbledonra! - VIDEÓVAL

A tavalyi elvesztett döntő után Caroline Wozniacki két szettben legyőzte Arina Szabalenkát, az Eastborune-ben rendezett WTA-torna fináléjában. A dán játékos így kellő magabiztossággal utazhat a wimbledoni viadalra.
(fotó: Twitter)

A MECCSET ELDÖNTŐ TIE-BREAK:
[RELATED VIDEO:1]


Caroline Wozniacki tavaly is eljutott a döntőig, azonban ott Karolina Plisková ellen vereséget szenvedett. A dán kiválóságnak most (is) a győzelem volt a cél, azonban Szabalenka már több kiemeltet - köztük a címvédő Pliskovát - is kiejtett a torna során, így nem várt könnyű feladat az idei Australian Open-győztesre.  Ami a világranglista másodikja mellett szólhatott, az a kipihentség, ugyanis Wozniacki egy meccsel kevesebbet játszott, ráadásul a fehérorosz teniszező összes mérkőzése három játszmában dőlt el.

Ennek ellenére Szabalenka brékelte ellenfelét, azonban a torna első kiemeltje a következő gémben szintén fogadóként tudott érvényesülni. Nem hagyta annyiban a világranglista 45. helyezettje és újra előnyhöz jutott. Picivel később, 5:3-as állásnál Wozniacki a meccsben maradásért szervált, és a fehérorosz kétszer is játszma labdához jutott, de a skandináv versenyző végül hozta az adogatását. Ez plusz erőt adott neki, hiszen először kiegyenlített, majd újabb brékjének köszönhetően 7:5-re behúzta az első játszmát.

A következő szett három brékkel kezdődött, amiből kettő Szabalenka, egy pedig Wozniacki nevéhez fűződött. Később a dán újra fogadóként nyert játékot, így 4:4-ig fej-fej mellett haladtak a felek. Ekkor azonban Wozniacki elveszítette adogatását, és a Minszkben született teniszezőnek ismét a saját kezében volt a sorsa.

Ezt azonban ismét nem tudta kihasználni a 20 éves játékos, és semmire bukta el a szerváját. Az utolsó két gémben nem hibáztak a felek, így tie-breakre került sor. A rövidítésben 5-3-ra is vezetett már Szabalenka, de a világranglista második helyezettje óriásit küzdve, zsinórban négyszer is labdamenetet tudott nyerni, melynek köszönhetően, 2009 után ő emelhette magasba a trófeát.
 

TENISZ, WTA-TORNA, EASTBOURNE, DÖNTŐ
Wozniacki (dán, 1.) - Szabalenka (fehérorosz) 7:5, 7:6

 

DIGI Sport 1 ÉLŐ műsor
06:55
Reggeli Start
(benne Sport 24) A program élőben látható
15:00
Tenisz
ATP-világbajnokság, London A program élőben látható
17:30
Sport 24
A DIGI Sport hírműsora A program élőben látható
17:45
Jégkorong
szlovák Extraliga, DVTK Jegesmedvék - Trencín A program élőben látható
21:00
Tenisz
ATP-világbajnokság, London A program élőben látható
DIGI Sport 2 ÉLŐ műsor
Ezen a napon nincs élő program.
DIGI Sport 3 ÉLŐ műsor
Ezen a napon nincs élő program.
DIGI Sport © 2010-2018 - Minden jog fenntartva. - Felhasználási szabályzat - Általános hirdetési feltételek
Tilos a digisport.hu tartalma bármely részének vagy egészének a szerző, illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.