Hírek
OLASZ KUPA, NYOLCADDÖNTŐ
2017. január 11. 09:00, szerda

A címvédő is megkezdi hadjáratát az újabb kupagyőzelem felé

Szerdán újabb két mérkőzést rendeznek az Olasz Kupa nyolcaddöntőjőben, Önök pedig egyik találkozóról sem maradnak le: 17:25-től a Fiorentina-Chievo, míg 20:40-től a Juventus-Atalanta párharcot közvetíti a DIGI Sport 3.
(fotó: Twitter)

A bajnok zebrák is megkezdik szereplésüket a sorozatban, és nem titkolt céljuk, hogy az előző két évhez hasonlóan ismét elhódítsák a kupát. A 11 sikerével így is rekordernek számító Juvéra azonban már rögtön az első találkozóján kemény feladat vár, hiszen a bajnokság meglepetéscsapata, az Atalanta látogat Torinóba.

A bergamóiak jelenleg a hatodik helyen állnak a bajnokságban, a hátrányuk csupán 3 pont a harmadik Napoli mögött. A kupában az előző körben a Pescarát magabiztosan kiejtő kék-feketék egy Chievo elleni 4-1-es sikerrel kezdték az új esztendőt, ám hiába a remek bajnoki szereplés a hárommérkőzéses veretlenségi sorozat, azért a Juve az más szint.

Ezt december elején bizonyította is a rekordbajnok, amikor is az akkor tíz tétmérkőzés óta veretlen, zsinórban hat bajnoki sikernél járó Atalantát könnyedén győzte le 3-1-re. A felek ezúttal ismét a Juventus Stadionban csapnak össze, ahova finoman szólva sem győzni járnak a bergamóiak: legutóbb 2009 májusában úszták meg vereség nélkül, az azóta lejátszott hét találkozón egyaránt hazai siker született.

Ennek ellenére a Juve edzője, Massimiliano Allegri figyelemre inti tanítványait, hiszen a mester szerint hiába kezdték jól a 2017-es évet (sima 3-0 hazai pályán a Bologna ellen), ha nem lesznek kellően motiváltak és nem tudnak a meccs végéig megfelelően koncentrálni, akkor könnyen meglepetés érheti őket - ahogy a Milan elleni Szuperkupa-döntőn. Allegri elmondása szerint nagy változások nem várhatók a hétvégi csapathoz képest, pár ember azonban pihenőt kap a középpályáról, míg a nemrég felépülő Dybala és a már szintén egészséges Pjaca is vélhetően szerepet kap a találkozón.

A 20:40-től közvetített mérkőzés előtt a Fiorentina-Chievo összecsapást is élőben mutatjuk meg Önöknek. A veronaiak idei első mérkőzéséről már fentebb esett szó (1-4 az Atalanta ellen), míg a firenzeieknek ez lesz az első hivatalos meccse 2017-ben, hiszen a Pescara elleni bajnokijukat a rossz időjárási viszonyok miatt február 1-re halasztották.

A két gárda legutóbb ősszel, a második fordulóban találkozott egymással, akkor a hazai pályán játszó lilák Carlos Sanchez góljával 1-0-ra nyertek. Egyébként ez volt a Chievo sorozatban elszenvedett hatodik veresége az Artemio Franchiban. Hogy ezúttal megtörik-e a repülő szamarak firenzei átka, vagy ismét nyer a Fior, kiderül 17:25-től hármas csatornánkon.

OLASZ KUPA, NYOLCADDÖNTŐ
Fiorentina - Chievo 17:25 (DIGI Sport 3, ÉLŐ)
Juventus - Atalanta 20:40 (DIGI Sport 3, ÉLŐ)

 

DIGI Sport 1 ÉLŐ műsor
06:55
Reggeli Start
(benne Sport 24) A program élőben látható
11:00
Tenisz
WTA-torna, Strasbourg A program élőben látható
18:50
Sport 24
A DIGI Sport hírműsora A program élőben látható
20:40
Labdarúgás
Ligue 1, osztályozó, AC Ajaccio - Toulouse A program élőben látható
DIGI Sport 2 ÉLŐ műsor
Ezen a napon nincs élő program.
DIGI Sport 3 ÉLŐ műsor
Ezen a napon nincs élő program.
DIGI Sport © 2010-2018 - Minden jog fenntartva. - Felhasználási szabályzat - Általános hirdetési feltételek
Tilos a digisport.hu tartalma bármely részének vagy egészének a szerző, illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.