Hírek
FIA F3-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, HUNGARORING, 1. FUTAM
2017. június 17. 11:33, szombat

Günther rajt-cél győzelmet aratott a Hungaroringen - VIDEÓVAL

A pole-ból induló Maximilian Günther sikerével zárult a FIA F3-as Európa-bajnokság első hungaroringi futama. A német pilóta mögött Jake Hughes végzett a második, Jahen Daruvala pedig a harmadik helyen. Lando Norris csupán nyolcadik, míg Joel Erikkson tizedik lett, így a sorozatban harmadik futamgyőzelmét arató Günther újabb sikerével átvette a vezetést az összesített pontversenyben.

A FUTAM HAJRÁJA
[RELATED VIDEO:1]

A bajnokság harmadik helyén 137 ponttal álló Günther indulhatott az élről, míg az élen egyaránt 139 egységgel álló Joel Erikson, Lando Norris duó közül előbbi csupán a 17., míg utóbbi a 7. pozícióból vághatott neki az első hungaroringi versenynek.

A Prema Powerteam német pilótája jól kapta el a rajtot, ám vele ellentétben rosszul kezdődött a verseny a tavalyi első futamot megnyerő Ralf Aron számára, aki már rögtön az első körben kiesett egy ütközést követően.

Günther azonban nem hibázott, végig nagyon magabiztosan versenyzett, szinte semmi nem veszélyeztette az első helyét, amit a verseny végéig meg is tartott. A második helyen Jake Hughes, a harmadikon Jehan Daruvala végzett. Miután Lando Norris csupán nyolcadik, míg Joel Erikkson tizedik lett, így a sorozatban harmadik futamgyőzelmét arató Günther újabb sikerével átvette a vezetést az összesített pontversenyben.
 
Folytatás vasárnap, a második futamot 11:00-tól, a harmadikat pedig 16:55-től is élőben tekinthetik meg a DIGI Sport 1-es csatornáján!


 

DIGI Sport 1 ÉLŐ műsor
06:55
Reggeli Start
(benne Sport 24) A program élőben látható
18:40
Labdarúgás
Spanyol Kupa, Atlético Madrid - Sevilla A program élőben látható
21:00
Labdarúgás
Spanyol Kupa, Espanyol - Barcelona A program élőben látható
DIGI Sport 2 ÉLŐ műsor
18:15
Kosárlabda
FIBA Európa Kupa, Egis Körmend - Alba Fehérvár A program élőben látható
20:55
Labdarúgás
Ligue 1, PSG - Dijon A program élőben látható
DIGI Sport 3 ÉLŐ műsor
18:55
Labdarúgás
Ligue 1, Guingamp - Lyon A program élőben látható
DIGI Sport © 2010-2018 - Minden jog fenntartva. - Felhasználási szabályzat - Általános hirdetési feltételek
Tilos a digisport.hu tartalma bármely részének vagy egészének a szerző, illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.