Hírek
AUTÓSPORT, FORMULA E, MONTREAL, 2. FUTAM
2017. július 30. 23:21, vasárnap

Di Grassi lett a Formula E bajnoka - VIDEÓVAL

Lucas Di Grassi a hetedik helyen zárta a szezonzáró, második montreali futamot, ezzel ő lett a Formula E versenysorozat bajnoka. A vasárnapi versenyt Jean-Eric Vergne nyerte meg, Sebastien Buemi pont nélkül zárt.

A FUTAM HAJRÁJA
[RELATED VIDEO:1]

Bár egész évben Sebastien Bueminek állt a zászló a Formula E-ben, a svájci a szezonzáró montreali futamra már csak a második helyről készülhetett. Buemi ugyanis a legutolsó három versenyen egy pontot sem szerzett (New Yorkban rajthoz sem állt), Di Grassi viszont szorgosan gyűjtötte a helyezéseket, egy negyedik, egy ötödik és egy első helye volt ugyanezeken a futamokon.

Így történhetett meg, hogy a második montreali futamra 18 pont előnyt szerzett, Bueminek tehát fel volt adva a lecke. És a tavalyi világbajnok gyakorlatilag a futam elején elvesztette idei reményeit, hiszen egy koccanás miatt az utolsó helyre került. Di Grassi is visszacsúszott ugyan a hetedik helyre, de számára az is megfelelő volt.

A  brazil pilóta végül ebben a pozícióban hozta be autóját, Buemi ellenben pontot sem tudott szerezni, így Di Grassié lett a világbajnoki cím. A futamgyőztes Jean-Eric Vergne egyébként először állhatott fel a dobogó tetejére ebben a sorozatban.

DIGI Sport 1 ÉLŐ műsor
06:55
Reggeli Start
(benne Sport 24) A program élőben látható
11:00
Tenisz
WTA-torna, Strasbourg A program élőben látható
18:50
Sport 24
A DIGI Sport hírműsora A program élőben látható
20:40
Labdarúgás
Ligue 1, osztályozó, AC Ajaccio - Toulouse A program élőben látható
DIGI Sport 2 ÉLŐ műsor
Ezen a napon nincs élő program.
DIGI Sport 3 ÉLŐ műsor
Ezen a napon nincs élő program.
DIGI Sport © 2010-2018 - Minden jog fenntartva. - Felhasználási szabályzat - Általános hirdetési feltételek
Tilos a digisport.hu tartalma bármely részének vagy egészének a szerző, illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.