Hírek
TENISZ, WTA-TORNA, TOKIÓ, 1. FORDULÓ
2017. szeptember 12. 11:17, kedd

Nem sikerült szépre a veterán japán klasszis búcsúja - VIDEÓVAL

Sima vereséggel búcsúzott a tokiói WTA-tornától és a profi tenisztől Date Kimiko, miután a 46 éves japán kiválóság 6:0, 6:0 arányban kikapott a szerb Alekszandra Krunicstól.

A MÉRKŐZÉS HAJRÁJA
[RELATED VIDEO:1]

A veterán japán játékos - aki 1996-ban már egyszer visszavonult, majd 12 év múlva meglepetésszerűen visszatért – néhány napja jelentette be, hogy a tokiói lesz az utolsó tornája. Date Kimiko tavaly áprilisban térdműtéten esett át, és elmondása szerint a térde, valamint a válla állandóan fáj, ezért is döntött a búcsú mellett, ami ezúttal várhatóan már végleges lesz.

Véglegesnek lehet, hogy végleges, de egy biztos, nem ilyen utolsó mérkőzésről álmodott a tornán szabadkártyával induló, korábbi világranglista negyedik japán kiválóság: Krunics ugyanis nagyon simán, játékot sem veszítve, szűk ötven perc alatt lerendezte a mérkőzést.

A meccs végén a fiatal szerb nagyon sportszerűen meghajolt Date Kimiko előtt, tisztelegve ezzel a japán legenda személye és természetesen pályafutása előtt. Ám nemcsak ellenfele, a szervezők is megemlékeztek a veterán teniszcsillag karrierjéről, miután díjakkal halmozták el a vélhetően végleg búcsúzó klasszist.

Az eső amúgy eléggé átírta a keddi programot Tokióban, hiszen a már említett találkozó mellett csupán kettőt tudtak megrendezni. Előbb a japán Kato Miju két szettben verte a ranglistán nála pontosan 100 hellyel előrébb álló honfitársát, Hibino Naót, míg a másik összecsapáson a 2015-ös finalista lengyel Magda Linette egy könnyű és egy nehéz játszmában győzött a szintén japán Ozaki Risa ellen.

TENISZ, WTA-TORNA, TOKIÓ, 1. FORDULÓ
Krunics (szerb) - Date (japán) 6:0, 6:0
Kato (japán) - Hibino (japán) 6:3, 6:4
Linette (lengyel) - Ozaki (japán) 6:1, 7:5


 

DIGI Sport 1 ÉLŐ műsor
08:00
Reggeli Start
(benne Sport 24) A program élőben látható
12:00
Tenisz
WTA-torna, Eastbourne (benne: Babos - Radwanska) A program élőben látható
23:00
VB 24
A DIGI Sport napi elemző műsora A program élőben látható
DIGI Sport 2 ÉLŐ műsor
18:35
Sport 24
A DIGI Sport hírműsora A program élőben látható
DIGI Sport 3 ÉLŐ műsor
Ezen a napon nincs élő program.
DIGI Sport © 2010-2018 - Minden jog fenntartva. - Felhasználási szabályzat - Általános hirdetési feltételek
Tilos a digisport.hu tartalma bármely részének vagy egészének a szerző, illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.