DIGI Sport HD - Federer ha nem is könnyedén, de vette az első akadályt - VIDEÓVALHírek
ATP 1000-ES TORNA, SANGHAJ, 2. FORDULÓ
2017. október 11. 17:00, szerda

Federer ha nem is könnyedén, de vette az első akadályt - VIDEÓVAL

Roger Federer két szettben győzte le Diego Schwartzmant a Sanghajban zajló ATP 1000-es férfi tenisztorna második fordulójában. A svájci klasszis a következő körben az ukrán Alekszandr Dolgopolov ellen lép majd pályára.
(Reuters)

A FEDERER - SCHWARTZMAN MECCS HAJRÁJA:
[RELATED VIDEO:1]

Federer magabiztosan kezdte első sanghaji meccsét, ezt bizonyította az is, hogy a hatodik játékban elvette argentin riválisa adogatását. Azonban ez mintha őt bizonytalanította volna el, hiszen a következő gémben Schwartzman visszabrékelt, és ezt követően is folyamatosan bizonyította, hogy nem véletlenül áll a világranglista 26. helyén. Hiszen előbb „kihúzta” a tie breakig, majd a rövidítésben 2-0-ra elment, ezt követően azonban Federer vette át az irányítást. A korábbi világelső sorozatban öt pontot nyert, majd végül 7-4-gyel behúzta a meccs ezen szakaszát, aminek köszönhetően 7:6-ra nyerte az első felvonást.

A második szett első játéka is a tizenkilencszeres Grand Slam-bajnoknak sikerült jobban, rögtön brékelőnybe került. Riválisa ennek ellenére a folytatásban sem adta fel, kitartóan kapaszkodott, de végül 6:4-re elveszítette ezt a játszmát is, így Federer ha nehézkesen is, de egy óra és harmincöt perc alatt kiharcolta a továbbjutást. A harmadik fordulóban pedig Alekszandr Dolgopolov ellen lép pályára.

Véget ért azonban a torna az ötödik helyen kiemelt Dominic Thiem számára, miután az osztrák játékos három szettben kikapott Viktor Troickitől. John Isner azonban ha nem is könnyedén, de hozta a kötelezőt a görög Sztefanosz Cicipasz ellen.

ATP 1000-ES TORNA, SANGHAJ, 2. FORDULÓ
Federer (svájci, 2.) - Schwartzman (argentin) 7:6, 6:4
Troicki (szerb) - Thiem (osztrák, 5.) 6:3, 3:6, 7:6
Isner (amerikai, 12.) - Cicipasz (görög) 7:6, 7:6
Johnson (amerikai) – Vu (kínai) 6:2, 6:1

 

DIGI Sport 1 ÉLŐ műsor
01:00
Tenisz
ATP 1000-es torna, Cincinnati A program élőben látható
17:00
Tenisz
ATP 1000-es torna, Cincinnati A program élőben látható
DIGI Sport 2 ÉLŐ műsor
17:00
Tenisz
WTA-torna, Cincinnati A program élőben látható
DIGI Sport 3 ÉLŐ műsor
Ezen a napon nincs élő program.
DIGI Sport © 2010-2018 - Minden jog fenntartva. - Felhasználási szabályzat - Általános hirdetési feltételek
Tilos a digisport.hu tartalma bármely részének vagy egészének a szerző, illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.