Hírek
LABDARÚGÁS, VB-PÓTSELEJTEZŐ
2017. november 14. 10:49, kedd

Ventura: Csak az eredmény miatt kérek bocsánatot

Giampiero Ventura, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya állt a sajtó rendelkezésére a hétfő esti vb-pótselejtező mérkőzést követően, amelyen csapata gólnélküli döntetlent játszott Svédország ellen, a San Siróban. Ezzel az eredménnyel eldőlt, hogy 1958 után ismét a Squadra Azzurra nélkül rendezik meg a futball legnagyobb eseményét. Az edző nyilatkozatában kitért a csapat teljesítményére, valamint arra, hogy a csúfos kudarc ellenére nem mondott le a pozíciójáról.
(fotó: Reuters)

Mint azt korábban megírtuk, az itáliaiak 180 percnyi játékot követően sem tudták bevenni a skandinávok kapuját, ezzel szemben viszont az északiak még az első meccsen Jakob Johansson megpattanó lövésével sikeresen zörgették meg Gianluigi Buffon hálóját, ami - mint utóbb kiderült - világbajnoki kvalifikációt jelentett.

„Nem mondtam még le a kapitányi posztról, ugyanis az elnökkel még nem volt alkalmam beszélni. Elnézést a késésért, de a játékosokkal - akikkel örömömre szolgál együtt dolgozni - szerettem volna egyénileg beszélgetni.” - nyitotta meg a sajtótájékoztatót az olasz szakember.

Ventura a 2016-os Európa-bajnokság után vette át a nemzeti csapat irányítását, ahol kimagaslóan tehetséges játékosokkal dolgozhat együtt.

„Büszke vagyok, hogy az Azzurri csapatához tartozhatok, ahogy arra is, milyen nagyszerű bajnokokat irányíthatok, illetve olyan játékosokat, akik remélem, egyszer ugyanúgy felérnek majd a csúcsra.”

Az említett sztárok közül sokan most játszották az utolsó meccsüket a híres kék szerelésben. Természetesen őket is kiemelte a 69 éves edző.

„ A tény, hogy Buffon, Barzagli és De Rossi sem húzza magára többet az olasz mezt, az egy olyan dolog volt, amit mindvégig tudtunk. A vb forgott nekik kockán, és a világbajnokság után egyértelmű volt, hogy lemondják a válogatottságot. Sajnálom, hogy erre előbb került sor.”

Végül a párharc és a szurkolók mellett sem ment el szó nélkül a Torino korábbi trénere.

„Elnézést kérek az eredményért, de nem az erőfeszítés és a keménymunka miatt. Viszont rájöttem, hogy csak az számít, amit az eredményjelző mutat. Az, hogy egyértelműen megérdemeltük volna a kvalifikációt, őszintén szólva most csak másodlagos. Csalódott vagyok, hiszen láttam, hogy mennyit jelent az embereknek a nemzeti csapat. Köszönöm a San Siro szurkolóinak, akik végig mellettünk álltak az utolsó percig.” – zárta értékelését Ventura.

 

DIGI Sport 1 ÉLŐ műsor
06:55
Reggeli Start
(benne Sport 24) A program élőben látható
15:00
Tenisz
ATP-világbajnokság, London A program élőben látható
17:45
Jégkorong
szlovák Extraliga, MAC Újbuda - DVTK Jegesmedvék A program élőben látható
21:00
Tenisz
ATP-világbajnokság, London A program élőben látható
DIGI Sport 2 ÉLŐ műsor
17:30
Sport 24
A DIGI Sport hírműsora A program élőben látható
18:55
Kosárlabda
Euroliga, Zalgiris Kaunas - Barcelona A program élőben látható
20:55
Kosárlabda
Euroliga, Gran Canaria - Maccabi Tel-Aviv A program élőben látható
DIGI Sport 3 ÉLŐ műsor
18:25
Kosárlabda
Euroliga, Anadolu Efes - Panathinaikosz A program élőben látható
20:25
Kosárlabda
Euroliga, Bayern München - CSZKA Moszkva A program élőben látható
DIGI Sport © 2010-2018 - Minden jog fenntartva. - Felhasználási szabályzat - Általános hirdetési feltételek
Tilos a digisport.hu tartalma bármely részének vagy egészének a szerző, illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.