Hírek
TENISZ, WTA, HOBART, ELŐDÖNTŐ
2018. január 12. 10:45, péntek

Buzarnescu ellen védheti meg címét Mertens, korábban kezdik a finálét - VIDEÓKKAL

A másodikként kiemelt Elise Mertens három szettben múlta felül Heather Watsont a Hobartban zajló WTA-torna elődnöntőjében. A belga játékos címvédőként lehet ott a – magyar idő szerint - szombat hajnalban rendezett döntőben. Leszja Curenko kisebb meglepetése 6:2, 6:2 után kikapott Mihaela Buzarnescutól, így a 29 éves román versenyző küzdhet Mertensszel a végső győzelemért.
Fotó: Twitter

Elise Mertens úgy vághatott neki a Heather Watson elleni hobarti elődöntőnek, hogyha ezt az akadályt is sikerrel veszi, akkor már csak egy lépés választja el attól, hogy megvédje 2017-es tornagyőzelmét.

Az első szettben menetrendszerűen hozták saját adogatójátékait a versenyzők, ám Mertens egyszer azért brékelte brit ellenfelét, hogy aztán 6:4-re behúzza az első játszmát. A második etapban Watson meglepően könnyedén mosta le a pályáról a belgát: két elvett adogatójátékkal, az első játszmalabdáját kihasználva 6-1-el egyenlített. A döntő felvonásban megemberelte magát a másodikként kiemelt Mertens, és szintén két bréknek köszönhetően végül 6:2-vel zárta le a találkozót, ezzel életben tartva címvédési esélyeit.

A MERTENS-WATSON MECCS HAJRÁJA:
[RELATED VIDEO:2]

A másik ágon Leszja Curenko mérkőzött meg Mihaela Buzarnescuval. A Babos Tímeát is kiejtő Curenko már az első szettben is láthatóan gyengébben teniszezett, mint ellenfele, mely főleg a háromszor is elvesztett adogatójátékokban mutatkozott meg. A román versenyző végül egy bréklabdát hárítva, első játszmalabdáját kihasználva 6:2-re hozta a szettet.

A második etapban sem változott a játék képe. Az ukrán játékos rendre bagatell hibákat vétett, melyhez a szerencsétlenség is társult, így teljesen esélytelennek bizonyult a találkozón. A világranglista 57. helyén álló Buzarnescu pontosabban játszott, vagy inkább kevesebb hibafaktorral, így végül a második szettet is 6:2-vel abszolválta, könnyedén jutva ezzel a döntőbe.

A BUZARNESCU-CURENKO MECCS HAJRÁJA:
[RELATED VIDEO:1]

Miután Hobartra az időjárás-előrejelzés komoly vihart jósol szombatra, így korábbi időpontra hozták a döntőt. Elise Mertens és Mihaela Buzarnescu így magyar idő szerint hajnali kettőkor kezdi a finálét.

TENISZ, WTA, HOBART, ELŐDÖNTŐ
Mertens (belga, 2.) - Watson (brit) 6:4, 1:6, 6:2
Buzarnescu (román) - Curenko (ukrán, 5.) 6:2, 6:2


 

DIGI Sport 1 ÉLŐ műsor
05:00
Tenisz
WTA-torna, Szöul A program élőben látható
06:55
Reggeli Start
(benne Sport 24) A program élőben látható
08:50
Tenisz
WTA-torna, Kanton A program élőben látható
18:40
Sport 24
A DIGI Sport hírműsora A program élőben látható
18:55
Labdarúgás
Serie A TIM, Sampdoria - Fiorentina A program élőben látható
DIGI Sport 2 ÉLŐ műsor
04:00
Tenisz
WTA-torna, Tokió A program élőben látható
10:30
Tenisz
WTA-torna, Tokió A program élőben látható
18:15
Jégkorong
szlovák Extraliga, DVTK Jegesmedvék - HK Orange A program élőben látható
DIGI Sport 3 ÉLŐ műsor
07:00
Tenisz
WTA-torna, Kanton A program élőben látható
09:00
Tenisz
WTA-torna, Szöul A program élőben látható
DIGI Sport © 2010-2018 - Minden jog fenntartva. - Felhasználási szabályzat - Általános hirdetési feltételek
Tilos a digisport.hu tartalma bármely részének vagy egészének a szerző, illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.