Hírek
LABDARÚGÁS, SPANYOL KUPA, NEGYEDDÖNTŐ
2018. január 12. 13:12, péntek

Spanyol Kupa: a Barca és a Real is megúszta a nagyokat

Csütörtökön lejátszották a Spanyol Kupa nyolcaddöntőinek visszavágóit is, így kialakult a legjobb nyolc mezőnye. A pénteki ebéd után desszertként jött a negyeddöntő párosításainak sorsolása melyen kiderült, hogy a két óriás elkerülte egymást: a Barcelona az Espanyollal játszik, míg a Real Madrid a Leganéssel csap össze.
Fotó: marca.com

A Real Madrid a másodosztályú Numancia kiejtése után (összesítésben 5-2) – a többi együtteshez hasonlóan - már csak élvonalbeli csapatot kaphatott. A királyiak a Leganés otthonában kezdik a negyeddöntőt, mely korántsem tűnik megoldhatatlan feladatnak. A kiscsapat egyébként kisebb meglepetésre a Villarrealt búcsúztatta az előző körben.

A Barcelona háza táján sem kell kétségbe esni. A gránátvörös-kékek ugyan a városi rivális Espanyollal csapnak össze, azonban az idei formákat figyelembe véve Lionel Messiék egyértelmű esélyesként vágnak neki a párharcnak. A Barca az előző körben a Celta Vigót ütötte ki laza 6-1-es összesítéssel, míg az Espanyol a padlóról felállva ejtette ki a Levantét.

A negyeddöntő rangadójának ígérkezik az Atlético Madrid-Sevilla, melyen nem könnyű továbbjutót tippelni. A Sevilla ugyan kettős győzelemmel ment tovább a másodosztályú Cádizzal szemben, azonban Vincenzo Montella fiai eddig nem nyújtják a tőlük jól megszokott meggyőző játékot. Az Atléti természetesen nem sokat erőlködött a harmadosztályú Lleida ellen: összesítésben 7-0-al mentek tovább a matracosok. Diego Simeone tanítványai talán valamivel kiegyensúlyozottabbak idén, mint soron következő ellenfelük, azonban ilyen kiélezett helyzetben már csak nüanszok fognak dönteni.

A Valencia sem panaszkodhat a sorsolásra, hiszen a denevérek az Alavésszel mérkőzhetnek a legjobb négybe kerülésért. A valenciaiak könnyen vették a Las Palmas elleni akadályt (összesítésben 5-1), míg az Alavés a jóval gyengébb játékerőt képviselő Formantera ellen érte el ugyanezt az eredményt.

A negyeddöntők első mérkőzéseit január 16 és 18 között rendezik, míg a visszavágókat egy héttel később.

SPANYOL KUPA, NEGYEDDÖNTŐ
Leganés - Real Madrid
Espanyol - Barcelona
Atlético Madrid - Sevilla
Valencia - Deportivo Alavés


 

DIGI Sport 1 ÉLŐ műsor
05:00
Tenisz
WTA-torna, Szöul A program élőben látható
06:55
Reggeli Start
(benne Sport 24) A program élőben látható
08:50
Tenisz
WTA-torna, Kanton A program élőben látható
18:40
Sport 24
A DIGI Sport hírműsora A program élőben látható
18:55
Labdarúgás
Serie A TIM, Sampdoria - Fiorentina A program élőben látható
DIGI Sport 2 ÉLŐ műsor
04:00
Tenisz
WTA-torna, Tokió A program élőben látható
10:30
Tenisz
WTA-torna, Tokió A program élőben látható
18:15
Jégkorong
szlovák Extraliga, DVTK Jegesmedvék - HK Orange A program élőben látható
DIGI Sport 3 ÉLŐ műsor
07:00
Tenisz
WTA-torna, Kanton A program élőben látható
09:00
Tenisz
WTA-torna, Szöul A program élőben látható
DIGI Sport © 2010-2018 - Minden jog fenntartva. - Felhasználási szabályzat - Általános hirdetési feltételek
Tilos a digisport.hu tartalma bármely részének vagy egészének a szerző, illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.