Hírek
TENISZ, WTA, DOHA,1. FORDULÓ
2018. február 12. 12:56, hétfõ

Cibulková jó játékkal vette az első akadályt - VIDEÓKKAL

Dominika Cibulková 7:6, 6:4 arányban legyőzte Anasztaszija Pavljucsenkovát a dohai WTA-torna első fordulójában. Az orosz versenyző nagyot küzdött ugyan, de a szlovák magabiztosan teniszezett, és megérdemelten jutott a következő körbe, ahol majd a hetedikként kiemelt Caroline Garciával találkozik. Darija Kaszatkina sérülés miatt feladta a küzdelmet.

Az első szettben rögtön elvették egymás adogatójátékait a hölgyek, ám utána felváltva hozták sajátjaikat, így szépen el is érkeztünk a tie-breakhez. Ekkor úgy tűnt, hogy Cibulková viszonylag simán eldöntheti a játszmát, ám Pavljucsenkova 5-2-es hátránynál sem adta fel. Olyannyira nem, hogy szettlabdához is jutott, amit azonban nem tudott kihasználni, így végül 10-8 után a szlovák örülhetett.

A második játszma az imént említett rövidítéshez hasonlóan indult, a 28 éves teniszezőnő 4:1-re is meglépett ellenfelétől, aki ekkor kapott észbe, és jó játékkal visszavett egy adogatójátékot, majd egy bréklabdát hárítva sajátját is hozta. Ez viszont kevésnek bizonyult Cibulková megtöréséhez, így végül a világranglista 30. helyezettje 6:4-re hozta a második szettet is, tovább lépve ezzel a második fordulóba.

A CIBULKOVÁ-PAVLJUCSENKOVA MECCS UTOLSÓ JÁTÉKA:
[RELATED VIDEO:2]

Catherine Bellis és Darija Kaszatkina vívta egymással a fiatalok csatáját, melyen izgalmasan zajlottak az események az első játszmában. Mindkét hölgynek voltak nagyszerű megmozdulásai, így 5:5-ig is eljutottak a felek, amikor az amerikai lány bebizonyította, hogy nincsenek gondok az idegeivel. Két bréklabda hárítása után hozta a saját adogatójátékát, majd elvette az oroszét - akinél egyre több ki nem kényszerített hiba jelentkezett -, így 7:5-re behúzta a szettet. A második játszmában már sérülés is hátráltatta Kaszatkinát, melyet egy rövid időre még ki tudott zárni, de 4:1-es Bellis-vezetésnél végül feladta a mérkőzést.

A BELLIS-KASZATKINA MECCS ÖSSZEFOGLALÓJA:
[RELATED VIDEO:1]

Jelena Vesznyina nem kis meglepetésre simán kikapott 6:1, 6:3-ra Anna Blinkovától. Az első szettben háromszor is elbukta saját adogatójátékát a 31 éves teniszezőnő, majd a másodikban újfent kétszer, így a 19 éves Blinkova jutot a következő körbe.

TENISZ, WTA, DOHA,1. FORDULÓ
Cibulková (szlovák) - Pavljucsenkova (orosz) 7:6, 6:4
Bellis (amerikai) - Kaszatkina (orosz) 7:5, 4:1-nél Kaszatkina feladta
Duan (kínai) - Jabeur (tunéziai) 6:2, 6:3
Buzarnescu (román) - Curenko (ukrán) 7:5, 6:4
Blinkova (orosz) - Vesznyina (orosz) 6:1, 6:3
DIGI Sport 1 ÉLŐ műsor
06:55
Reggeli Start
(benne Sport 24), ÉLŐ A program élőben látható
13:30
Tenisz
WTA-világbajnokság, Szingapúr A program élőben látható
18:00
Sport 24
A DIGI Sport hírműsora A program élőben látható
18:15
Kosárlabda
női Európa Kupa, Szekszárd - Cinkarna Celje A program élőben látható
DIGI Sport 2 ÉLŐ műsor
Ezen a napon nincs élő program.
DIGI Sport 3 ÉLŐ műsor
Ezen a napon nincs élő program.
DIGI Sport © 2010-2018 - Minden jog fenntartva. - Felhasználási szabályzat - Általános hirdetési feltételek
Tilos a digisport.hu tartalma bármely részének vagy egészének a szerző, illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.