Hírek
TENISZ, ATP MASTERS, RÓMA
2018. május 16. 17:58, szerda

Nisikori parádés meccsen verte Dimitrovot, Cilic megszenvedett Harrisonnal - VIDEÓVAL

Nisikori Kej szetthátrányból fordítva fektette két vállra Grigor Dimitrovot az olaszországi, salakon zajló ATP 1000-es tenisztorna második körében. Marin Cilic és Juan Martín del Potro is kvalifikálta magát a nyolcaddöntőbe.
(fotó: Reuters)

Nisikorinak nincs szerencséje a sorsolásokkal. A japán Madridban már rögtön az első fordulóban összefutott Novak Djokoviccsal (és két játszmában kis is kapott a balkáni versenyzőtől), míg Rómában már a második körben összehozta őt a sors a világbajnok, és nem mellesleg harmadik kiemelést kapó Dimitrovval.

A bolgár mostanában nincs csúcsformában, ezt pedig Nisikori a meccs elején kihasználta, és 2:2-nél brékelni tudott. Előnye azonban nem tartott ki a nyitó etap végéig, ugyanis a világranglista negyedik helyezettje 5:4-es hátránynál visszabrékelt, 6:6 után pedig – rövidítésben – be is húzta a szettet.

A folytatásban először Dimitrov nyert gémet fogadóként, de a szigetországi teniszező egyből visszabrékelt, majd számára a lehető legjobbkor, 6:5-ös vezetésnél ismét lecsapott, kiharcolva ezzel a mindent eldöntő, harmadik felvonást. Ott eleinte megint az európainak állt a zászló, ám Nisikori a 2:2-nél összeszedett brékhátrányát kétszer is visszavette, így végül 6:4-re hozta a játszmát, és legyőzte papíron esélyesebbnek tartott ellenfelét.

A NISIKORI - DIMITROV ÖSSZECSAPÁS VÉGE
[RELATED VIDEO:1]

Marin Cilic már kedd este elkezdte saját mérkőzését Ryan Harrison ellenében, de az éjszakába nyúló csata az első játszma tie-breakjében félbeszakadt. A párharcot végül kedden folytatták, a horvát pedig - némi meglepetésre - elbukta az első etapot. A negyedik kiemelt a folytatásban egalizált, majd a döntő szettet rövidítésben behúzta, így, ha nehezen is, de bejutott a következő fordulóba.

TENISZ, ATP MASTERS, RÓMA, 2. FORDULÓ
Nisikori (japán) - Dimtirov (bolgár, 3.) 6:7, 7:5, 6:4
Cilic (horvát, 4.) - Harrison (amerikai) 6:7, 6:1, 7:6
Bedene (szlovén) - Anderson (dél-afrikai, 7.) 6:4 - Anderson feladta
Del Potro (argentin, 5.) - Cicipasz (görög) 7:5, 6:3

 

DIGI Sport 1 ÉLŐ műsor
06:55
Reggeli Start
(benne Sport 24), ÉLŐ A program élőben látható
13:30
Tenisz
WTA-világbajnokság, Szingapúr A program élőben látható
18:00
Sport 24
A DIGI Sport hírműsora A program élőben látható
18:15
Kosárlabda
női Európa Kupa, Szekszárd - Cinkarna Celje A program élőben látható
DIGI Sport 2 ÉLŐ műsor
Ezen a napon nincs élő program.
DIGI Sport 3 ÉLŐ műsor
Ezen a napon nincs élő program.
DIGI Sport © 2010-2018 - Minden jog fenntartva. - Felhasználási szabályzat - Általános hirdetési feltételek
Tilos a digisport.hu tartalma bármely részének vagy egészének a szerző, illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.