Hírek
LABDARÚGÁS, VILÁGBAJNOKSÁG
2018. július 12. 15:01, csütörtök

„Karnyújtásnyira vagyunk az álmunktól!”

Az horvát futball-válogatott - hosszabbításban - 2-1-re felülmúlta Angliát az oroszországi világbajnokságon, így története során először az aranyért szállhat harcba. Ezek után nem szorul különösebb magyarázatra, hogy a meccs egyik főszereplője, Ivan Perisic örömittasan beszélt a találkozóról, valamint arról, mit jelent a balkáni ország számára a döntőbe kerülés.
(fotó: Reuters)

Feltételezzük, hogy a labdarúgást figyelemmel követők számára nem az újdonság varázsával hat, hogy Horvátország – tulajdonképpen egy modernkori csodát bemutatva – az angol nemzeti csapatot is legyűrte, így bejutott a vb-döntőbe. A szigetországiaknak így marad a bronzmeccs, viszont a korábbi jugoszláv tagállam újabb dicső fejezetet írhat saját történelemkönyvébe. Perisic érthetően boldog volt a lefújás után.

„Ez valami leírhatatlan. Ez óriási dolog nekünk és a szurkolóknak is, de szerintem még fel sem fogtuk, mit értünk el. A kis Horvátország bejutott a döntőbe! A vb előtt senki nem hitte, hogy idáig menetelhetünk, csak mi, és meg is csináltuk” – mondta az Inter focistája, aki a rendes játékidőben egyenlített, és kapufát is lőtt.

„Ismét drámai körülmények között mentünk tovább, másképp nem is lehetett volna. Harmadszor álltunk fel hátrányból, ez sokat mutat a csapat erejéből. Már csak egy találkozó van hátra, és mi motiváltabbak vagyunk, mint valaha” – tette hozzá Perisic, majd az Anglia elleni csatáról, és a franciák elleni fináléról is szót ejtett.”

„Az első játékrész számunkra nem sikerült túl jól. Langyosan kezdtünk, teljesen megérdemelt volt az angolok vezetése. Viszont a második félidőben feljavultunk, megmutattuk igazi arcunkat, és jobban játszottunk, ami eredményre is vezetett.”

„Franciaország állított meg minket 1998-as elődöntőben, persze, hogy ez is fejünkben van, ám ez egy teljesen más történet. Ők az esélyesek, de a legjobbunkat fogjuk nyújtani, hogy meglepjük őket. Három napunk van, hogy felkészüljünk. Moszkvában maradhatunk, ezzel már elértük a célunkat. És már az álmunk is csak egy karnyújtásnyira van” – zárta gondolatait a 29 esztendős szélső.

A Franciaország - Horvátország mérkőzést magyar idő szerint vasárnap, 17 órától rendezik.
 

DIGI Sport 1 ÉLŐ műsor
15:00
Tenisz
ATP-világbajnokság, London A program élőben látható
21:00
Tenisz
ATP-világbajnokság, London A program élőben látható
DIGI Sport 2 ÉLŐ műsor
17:15
Jégkorong
EBEL, Fehérvár AV19 - Dornbirn A program élőben látható
DIGI Sport 3 ÉLŐ műsor
Ezen a napon nincs élő program.
DIGI Sport © 2010-2018 - Minden jog fenntartva. - Felhasználási szabályzat - Általános hirdetési feltételek
Tilos a digisport.hu tartalma bármely részének vagy egészének a szerző, illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.