Hírek
REGGELI START
2012. március 22. 12:08
csütörtök

Overdose Németországban lesz fedezőmén

Overdose, a magyar csodaparipa jövőre visszavonul, 2013-tól már Németországban lesz fedezőmén. A versenyló szerdán új angol patkót kapott, tulajdonosai még bíznak abban, hogy idén pályára léphet a Royal Ascot Derbyn. Mindezt Overdose társtulajdonosa, Mikóczy Zoltán mondta el a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

„Idén már nincs esély a fedezőménné történő átminősítésére, mert a lósportban a fedeztetési szezon januártól júniusig tart, a kancákat már szétosztották. Így ha most nyugdíjaztatnánk Dózit, azzal háromnegyed év semmittevésre kárhoztatnánk. Inkább megpróbáljuk felkészíteni egy utolsó nagy futásra, had versenyezzen” – fogalmazott Mikóczy Zoltán, hozzátéve: nincs teljesen kizárva, hogy esetleg 2013-ban is versenyezzen a ló, ha az egészsége bírja. „A tulajdonostársak ezeket a stratégiai döntéseket teljesen rám bízzák, viszont ők is ki vannak már éhezve a sikerre, ezért próbálkozunk még”.
 
Mikóczy Zoltán hozzáfűzte: „Overdose utána nagy valószínűséggel Németországban lesz fedezőmén, azzal a kitétellel, hogy kellő számú magyar kancát biztosítunk számára, ami a későbbiekben meglátszik majd a hazai versenylóállományon”.
 
„Anyagilag is jól jönne, nagyot javítana a pénzügyi mérlegünkön egy idei jó futás, de ennél is fontosabb, hogy az előző évek kudarcai, balszerencséi, a megroppant egészsége után megint előcsalogassuk Dóziból azt a képességet, amely a kelet-európai régió más versenylovaiból hiányzik. A szíve, a harciassága megmaradt” - tette hozzá Mikóczy.
 
„Megviselték a csapatatot a Dubajban történtek, hiszen a kudarcot mindig nehéz megmagyarázni, ráadásul a lósportban a rossz futam lenne a kudarc, ehhez képest minket az a dupla szerencsétlenség ért, hogy Overdose el sem tudott indulni a versenyeken, nem volt lehetőség a bizonyításra sem. Fogjuk fel ezt mégis csak félkudarcként, hátha a tavasszal összejön neki a nagy futás” – mondta a ló gazdája.
 
Mikóczy arról is beszélt, hogy „Overdose kedélyállapotán nem lehet észrevenni ezt a kálváriát, pedig fel volt húzva, fel volt pörgetve, versenyláz jeleit mutatta. Februárban azonban erős fájdalmai voltak a patája alatti tályog miatt, akkor hangulatában, formájában is összeesett, ezért ért véget versenyzés nélkül az Öböl-béli túra. Pedig tényleg mindent megtettünk, még arra is rávettük, hogy belemenjen a gyógymedencébe, amire korábban Angliában sosem volt hajlandó, szinte verekedett az úszóleckék ellen”.
 
Elárulta: „szerdán újrapatkolták az angolok módszerével Overdose-t, az ortopéd beavatkozás után néhány nap, míg kiderül, bírja-e a terhelést. Ha igen, akkor Angliában marad, mert nem célszerű feleslegesen megutaztatni, hisz az hasonló megterhelés, mint egy verseny”.

Kapcsolódó média

DIGI Sport 1 élő műsor
02:55
Motorsport
Moto3, Malajziai Nagydíj, 3. szabadedzés A program élőben látható
03:50
Motorsport
MotoGP, Malajziai Nagydíj, 3. szabadedzés A program élőben látható
04:45
Motorsport
Moto2, Malajziai Nagydíj, 3. szabadedzés A program élőben látható
06:30
Motorsport
Moto3, Malajziai Nagydíj, időmérő edzés A program élőben látható
07:25
Motorsport
MotoGP, Malajziai Nagydíj, 4. szabadedzés A program élőben látható
08:05
Motorsport
MotoGP, Malajziai Nagydíj, időmérő edzés A program élőben látható
09:00
Motorsport
Moto2, Malajziai Nagydíj, időmérő edzés A program élőben látható
13:40
Labdarúgás
Premier League, West Ham United-Manchester City A program élőben látható
15:45
Labdarúgás
Premier League, Sunderland-Arsenal A program élőben látható
18:25
Labdarúgás
Premier League, Swansea-Leicester City A program élőben látható
20:40
Labdarúgás
Serie A, Sampdoria-AS Roma A program élőben látható
DIGI Sport 2 élő műsor
08:30
Tenisz
női világbajnokság, Szingapúr, elődöntő A program élőben látható
12:00
Tenisz
női világbajnokság, Szingapúr, elődöntő A program élőben látható
13:30
Úszás
Világkupa, Peking, 2. nap A program élőben látható
15:30
Vízilabda
E.ON férfi OB I, ZF-Eger - Racionet Honvéd A program élőben látható
17:00
Labdarúgás
Ligue 1, PSG-Bordeaux A program élőben látható
19:00
Kézilabda
női Bajnokok Ligája, Vardar Szkopje-Thüringer A program élőben látható
20:35
Kézilabda
női Bajnokok Ligája, Hypo NÖ-Dinamo Sinara, felv./ÉLŐ A program élőben látható
22:10
Profi boksz
IBF harmatsúlyú vb-címmérkőzés, Stuart Hall-Randy Caballero és WBA szalmasúlyú vb-címmérkőzés, Hekkie Budler-Kszong Zsao Zsong A program élőben látható
DIGI Sport © 2010-2014 - Minden jog fenntartva. - Felhasználási szabályzat - Általános hirdetési feltételek
Tilos a digisport.hu tartalma bármely részének vagy egészének a szerző, illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.