Kényelmes előnyben a vörös ördögök - VIDEÓ
2017-01-10 22:55:00
A Manchester United futballcsapata saját közönsége előtt 2-0-ra legyűrte a Hull Cityt az angol Ligakupa első elődöntőjének első mérkőzésén, így magabiztos fórral utazhat majd a visszavágóra.

A találkozó előtt egyértelműen a legutóbbi nyolc tétmeccsét megnyerő MU volt a favorit, még akkor is, ha ezúttal nem volt ott a csapatban a gólgyáros, Zlatan Ibrahimovic.
A Hull City a bajnokságban igencsak gyászosan szerepel, hiszen november eleje óta nem nyert az együttes bajnokit, és ennek „köszönhetően” az utolsó helyen szerénykedik a Premier League-ben.

A hazaiak kezdték jobban a párharc első felvonását, hiszen a kezdő sípszót követően gyakorlatilag kapujukhoz szegezték a Hullt. A hazai rohamok ellenére a 31. minutumban kis híján a vendégek szereztek vezetést, ám a kapufa megmentette a manchesterieket. A szünetig kisebb-nagyobb lehetőség mindkét gárda előtt adódott, de 0-0-val fordultak a felek.

A második félidőben ismét a Manchester United kezdett aktívabban, és bár az első helyzetek kimaradtak, az 56. percben már rezdült a háló: Henrikh Mkhitaryan felhőfejesét Juan Mata jutatta közelről a kapuba. Támadásban maradtak Paul Pogbáék, rengeteg helyzetet alakítottak ki, és a 73. percben – éppen a francia révén – a kapufát is eltalálták.

És amikor már úgy tűnt, a Hull City megússza egy kapott góllal, jött a csereként beállt Marouane Fellaini, és bólintásával eldöntötte a mérkőzést – valamint könnyen lehet, hogy a továbbjutást is.

A MECCS ÖSSZEFOGLALÓJA
[RELATED VIDEO:1]

LABDARÚGÁS, ANGOL LIGAKUPA, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Manchester United - Hull City 2-0


A visszavágót január 26-án rendezik.