Parádés meccsen a Budapest Wolves a XIII. Hungarian Bowl győztese! - VIDEÓKKAL
2018-07-14 20:47:00
A Budapest Wolves együttese nagy csatában 34-30-ra legyőzte a Miskolc Steelerst a 2018-as magyar amerikai futball-bajnokság döntőjében. A finálé ugyan végig kiélezett és izgalmakkal teli volt, azonban összességében megérdemelt fővárosi siker született. A farkasok történetük során hatodszor hódították el a Hungarian Bowlt.

Bár a Budapest Wolves hódította el legtöbbször a bajnoki címet, ez utoljára 2012-ben sikerült, amikor - nem igazán szorosnak mondható csatában - 65-21-re győzte le a Budapest Hurricanest. A farkasok 2013-ban, 2014-ben és 2015-ben is finálét játszottak, de mindegyik alkalommal vesztesként hagyták el a pályát. A Miskolc Steelers az utóbbi két év Hungarian Bowljaiból az elsőt behúzta, míg a másodikat elbukta, tehát mindkét együttes sikerre éhesen várta az idei döntőt.

A mérkőzést a fővárosiak kezdték jobban, hiszen néhány perc elteltével Lenner Péter szerezte meg csapata első touchdownját. A farkasok ütötték a vasat, amíg meleg volt, Darius Lewis nem sokkal később eladott labda után visszahordott egy újabb TD-t, és az értékesített extrapontnak köszönhetően 14-0-ra nőtt az előny. A miskolciak még a negyed vége előtt megfelezték hátrányukat, miután visszaszerezték eladott labdájukat Jónás Máté gyalogolt be az endzone-ba.

A második negyedben Gecser Máté sérülést szenvedett a budapestiek oldalán, és kérdés volt, hogy lehet-e pótolni a kulcsembert. A válasz igencsak hamar érkezett, hiszen Madarassy Kristóf kapta el Bencsics Márk passzát, így ismét a fekete mezesek kerültek előnybe. A „vendégek” legjobb támadója, Andre Whyte elkezdett felpörögni, és át is gyömöszölte a labdát a gólvonalon, tehát visszaállt a hétpontos különbség a felek között.

A második félidő nem indult olyan eseménydúsan, mint az első, ám Whyte lendülete nem hagyott alább, újabb TD-t szerzett, így a borsodiak egalizálták az állást. Madarassyt sem kellett félteni, ismét hat pontot szerzett csapatának, ám a jutalomrúgást blokkolta a Steelers védelme, mely már akkor is kulcsfontosságúnak tűnt.

Az utolsó felvonásban Jónás Máté egy mezőnygóllal faragott a piros mezesek hátrányából, így 27-24 állt az eredményjelzőn. Ezt követően cseppet sem meglepő módon a lassan jelzőkkel leírhatatlan Andre Whyte kapott el egy passzt, és játszi könnyedséggel be is masírozott az endzone-ba. Az extrapont azonban itt is kimaradt, ám a Miskolc a mérkőzésen először így is átvette a vezetést. Pörögtek a percek, és a miskolciak tartották a hárompontos differenciát, ám szűk három perccel a vége előtt Elek Ádám egy szép elkapás után átnyújtotta a labdát a vonalon. A játékvezetők hosszas videózás után végül megadták a touchdownt, így ismét a Wolves kezébe került az irányítás. A farkasok a hátralévő időben szervezetten védekeztek, majd kb. fél perccel a vége előtt Homoki Gergely interceptionjével végleg eldőlt a találkozó. 2012 után tehát 2018-ban ismét a Budapest Wolves nyerte a Hungarian Bowlt.

A MECCS ÖSSZEFOGLALÓJA:


A TELJES MÉRKŐZÉS:

AMERIKAI FUTBALL, HUNGARIAN BOWL 2018
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 34-30