DIGI Film Now DIGI Life DIGI World DIGI Animal World Music Channel H!T Music Channel A Nap Hőse
Amerikai futball

A Magyar Amerikai Futball Szövetség által szervezett őszi bajnokságok lezárása

November 11-én újabb szigorítások léptek életbe Magyarországon, amely a 2020-as őszi amerikaifutball-bajnokságok sorsát is jelentősen befolyásolta. A Magyar Amerikai Futball Szövetség elnöksége, a csapatokkal egyeztetve, a hatályos jogszabályok betartását is szem előtt tartva, az alábbi döntéseket hozta meg.

A Magyar Amerikai Futball Szövetség által szervezett őszi bajnokságok lezárása
(fotó: mafsz.org)

Az U15-ös és az U17-es bajnokság lezárásra kerültek, a két korosztályban az eddigi mérkőzések alapján már korábban eldőlt, hogy mindkét korcsoportban győztest lehet hirdetni.

Az U15-ös korosztályban, a tavalyi fővárosi dominancia után, idén vidéki bajnokot avattunk, a Győr Sharks személyében. A csapat idei teljesítményével Andrés Fernández, a Cápák edzője is elégedett.

Az idei U15-ös szezon annak ellenére is sikeres volt számunkra, hogy végül így ért véget. A legfontosabb dolog, hogy a srácok mérkőzéseket játszhattak, ezzel pedig fejlődtek és tapasztalatot szerzetek, amely nagyon fontos a jövőjüket tekintve. A játékosainknak nagyon sok nehézséggel meg kellett küzdeniük a mostani szezonban, ennek ellenére az összes mérkőzésüket megnyerték, ami hatalmas pozitívum ebben a nehéz helyzetben. Azt kell mondjam, ez a korcsoport mutatta a legnagyobb fejlődést 2020-ban.”

Az U17-es bajnokságban tulajdonképpen címvédést láthattunk, igaz, tavaly az Újpest Bulldogs nyert, most ez a gárda a Cowbells és Rangers játékosokkal kiegészülve, GFA Bulldogsként szerezte meg az elsőséget. A felnőtt válogatott védő koordinátoraként is tevékenykedő Pacuk László büszke lehet tanítványaira.

Szerintem nagyon jó döntés volt az együttműködés a három klub között. Igaz, létszámban a mi játékosaink voltak a legtöbben, de az érkezőknek is fontos szerep jutott. Ráadásként, ami elég ritka itthon, minden posztnak külön edzője volt a szezonban. Az edzéseken a részvételre nem lehetett panaszom, kiváló volt a hangulat is. A meccseken viszont nem voltam teljesen elégedett a teljesítményünkkel, mert azt hittem jobban fogunk dominálni, Az idén kevesebb csapat volt, így a játékosok sem oszlottak el annyira, erősebb volt a mezőny. A lényeg viszont az, hogy megvan a bajnoki cím!”

A gyermek és serdülő korcsoport tehát nem tudta a pályán befejezni a szezont, a juniorok, vagyis az U19 viszont nem a zöld asztal mellett dönti majd el, ki lesz 2020 legjobbja. Itt, a két döntős gárda vezetősége a mérkőzés lejátszása mellett voksolt, így a GFA Cowbells - Győr Sharks találkozót most hétvégén rendezik meg.

Varga Károly, a Budapest Cowbells elnöke

„Az előzetes hírek ellenére a folyatás mellett tudtunk dönteni, amely nagy öröm volt számunkra, ugyanis esélyt ad a kezünkbe, hogy befejezzük a megkezdett együttműködést, amely a korábbi években, más csapatoknál látott példáktól eltérően egy sikeres kooperációként futhat ki. A GFA Cowbells gárdájában a Budapest Cowbells, az Újpest Bulldogs és a VSD Rangers fiataljai kapnak lehetőséget. Az alapszakasz mérkőzések is megmutatták, hogy támadó oldalon jelentős erőt képvisel a csapat, és ha a védelem is képes kihozni magából a maximumot, akkor nagy eséllyel indulunk a döntő megnyerésére. Az alapszakaszhoz hasonlóan a mostani is igazán jó meccsnek ígérkezik, az októberihez hasonló eredménnyel elégedett lennék.”

Andrés Fernández, a Győr Sharks edzője

Azért döntöttünk a folytatás mellett, mert a játékosaink ezt akarták. Befejezni, amit elkezdtek. A szezon kezdete óta azon dolgoztunk, hogy mindent olyan lépést megtegyünk, amely segíti a szezon biztonságos lejátszását. Ezért sem volt kérdés, hogy vállaljuk a folytatást. Egy igazán nagy kihívás áll azonban előttünk, hiszen a Cowbells egy nagyon tehetséges játékosokból álló gárda, amely Magyarországon minden korcsoportban top csapatnak számít. Ráadásként nekünk ez lesz az első döntőnk hosszú idő után itt, a srácoktól azt várom, hogy küzdjenek a végsőkig és majd meglátjuk, az mire lesz elég.

A felnőtteknél a Divízió II-ben már az alapszakaszban is visszalépett két gárda – a Jászberény Wolverines és a Miskolc-Szirmabesenyő Renegades – a vírushelyzet miatt, azonban a november 11-i fejlemények hatására előbb a Tatabánya Mustangs, majd az Eger Heroes is meghozta az általuk legjobbnak ítélt döntést, amely szerint nem lépnek már pályára az idei évben. Ehhez később csatlakozott a CFS Guardians és a VSD Rangers is, így a négy elődöntős közös akarata szerint a sorozat lezárult, ennek fejleményeként a korábbi mérkőzéseket figyelembe véve a VSD Rangers az alapszakasz-győztesnek járó elismerést kapta meg.

Kálmán Ádám, a VSD Rangers vezetője

„Természetesen örülünk az alapszakasz győzelemnek, de minden csapatnak az a vágya, hogy a bajnokság végén döntőt játszhasson. Most is ez lett volna a méltó befejezés. Megértjük, hogy a körülmények erre most nem alkalmasak, de nálunk – a vezetőség és a játékosok szintjén is – az az egyhangú döntés született, hogy folytatni szeretnénk. A másik három csapat azonban máshogy gondolta, ezt tiszteletben tartjuk. A csapatnál most elég melankólikus a hangulat, mert a srácok úgy érzik, megfosztották őket legalább még egy mérkőzés lejátszásától, aminek nem feltétlenül mi voltunk az esélyesei, hiszen a sérülés vagy a karantén akár a mi keretünket is megtizedelhette volna. Jövőre újra nekivágunk!”

Az Absolute Live Divízió I, vagyis az idei első osztályban a szigorítások kihirdetése után, ahogy a többi korcsoportban is tette, úgy a Budapest Wolves itt is visszalépett a küzdelmektől, így a Fegyelmi Szabályzat alapján keleten a Miskolc Steelers és a DEAC Gladiators jutottak a legjobb négy közé. Utóbbi gárda azonban nem tudta vállalni a Győr Sharks elleni elődöntőt, ezzel a Cápák automatikusan döntőbe jutottak, ahol a másik ágon a Miskolc Steelerst búcsúztató NBA Crushers lesz majd az ellenfelük. A 2020. év Divízió I. bajnokságának fináléja – amennyiben a döntő lebonyolítását a jogszabályi keretek engedni fogják akkor is – a 2020.11.28-i hétvégén kerül megrendezésre.

Boda Gábor, a Győr Sharks vezetőedzője

Most az edzések megvalósítása a legnagyobb problémánk, Korábban is csak játszótereken tudtunk edzeni, ez pedig csak rosszabb lett múlt szerda óta… A pályahelyzet évek óta probléma Győrben! A döntőre rátérve, leginkább azt szeretném elkerülni, hogy az alapszakaszban ellenük mutatott első félidei játék megismétlődjön. Az elejétől mi szeretnénk irányítani a mérkőzést. Igaz, vannak hiányzóink, de az idei szezon erről szólt. Aki a rosteren van, az eddig is szerepet kapott és nagyon jól pótoltuk a hiányzókat. Előny lehet a Crushers számára, hogy több játékosuk a HFL-ben nálunk szerepelt, mi pedig csak őket ismerjük, de próbáljuk úgy alakítani a játékunkat, hogy a gyengeségeiket kihasználva megverjük őket. A legnagyobb örömet az okozná, ha jól játszanánk, az pedig reményeim szerint a bajnoki címet is meghozhatja.”

Trevin Kain Howard, a Szombathely Crushers irányítója

Egy nagyon erős csapat lesz az ellenfelünk, így jó, hogy vannak olyan játékosaink, akik ott játszottak és tudják, mire számíthatnak tőlük. Kiváló edzői gárda dolgozik náluk, Andrés Fernández személyében pedig egy olyan ember áll az oldalvonal mellett, aki az egészet újra tudja tervezni, ha kell. Akkor pedig fogalmunk sem lesz, mit várhatunk tőlük. Nálunk az is nehézség, hogy igazából Billy Hatten és én próbáljuk meg összefogni a dolgokat, miközben a pályán is megteszünk mindent. Ez már évek óta probléma, hogy ha lejövünk, nincs kit megkérdezni, mit látott, min lehetne változtatni. Amellett, hogy figyelek a saját feladatomra, próbálok fújni egyet, ha lejövök, még át is kell látnom, mit kellene máshogy csinálni a csapat egészének. Szóval sohasem egyszerű. Most sem lesz az!


CSELLENG ÁDÁM


Megtekintések száma: 646 2020-11-20 18:33:07
REGGELI START FM

DIGI Mobil Oldalsáv

Hová tűntél?


TV Műsor
DIGI Sport 1
00:10 - Sport 24
A DIGI Sport hírműsora
00:20 - Reggeli Start
válogatás
06:35 - Autósport
DTM Trophy, Monza, 1. verseny, ism.
07:25 - Eb-percek
Futball Eb elemző műsor, ism.
07:45 - S.E.F.T.
A DIGI Sport életmódmagazinja - Czine Szilvia
ÉLŐ 07:55 - Reggeli Start
(benne Sport 24)
09:00 - Sport 24
A DIGI Sport hírműsora
09:10 - S.E.F.T.
A DIGI Sport életmódmagazinja - Czine Szilvia
09:20 - Labdarúgás
Premier League, Fulham - Arsenal, ism.
11:10 - S.E.F.T.
A DIGI Sport életmódmagazinja - Czine Szilvia
11:20 - Sport 24
A DIGI Sport hírműsora
ÉLŐ 11:30 - Tenisz
WTA-torna, Eastbourne
19:30 - Autósport
Ózd - Eger Rally, SS14, ism.
20:10 - S.E.F.T.
A DIGI Sport életmódmagazinja - Czine Szilvia
20:20 - Sport 24
A DIGI Sport hírműsora
ÉLŐ 20:35 - Eb-percek
Futball Eb elemző műsor
20:55 - Tenisz
WTA-torna, Bad Homburg, ism.
22:55 - Sport 24
A DIGI Sport hírműsora
23:05 - S.E.F.T.
A DIGI Sport életmódmagazinja - Czine Szilvia
23:15 - Labdarúgás
Ligue 1 TOPLISTÁK, ism.
23:40 - Reggeli Start
válogatás
DIGI Sport 2
ÚJ 06:30 - S.E.F.T.
A DIGI Sport életmódmagazinja - Czine Szilvia
06:40 - Sport 24
A DIGI Sport hírműsora
06:50 - Vízilabda
Euro Kupa, döntő, 2. mérkőzés, OSC - Szolnoki Dózsa, ism.
08:10 - Röplabda
CEV BL-döntő, Conegliano - VakifBank, ism.
11:05 - Reggeli Start, ism.
ÉLŐ 12:00 - Tenisz
WTA-torna, Bad Homburg
16:00 - Tenisz
WTA Magazin, ism.
ÉLŐ 16:30 - Tenisz
WTA-torna, Bad Homburg
20:30 - Autósport
DTM Trophy, Monza, 1. verseny, ism.
21:20 - Autósport
DTM Trophy, Monza, 2. verseny, ism.
22:10 - Sport 24
A DIGI Sport hírműsora
22:20 - Félelem nélkül
autósmagazin, ism.
22:50 - Sportlövő Magazin, ism.
23:20 - Eb-percek
Futball Eb elemző műsor, ism.
23:40 - Sport 24
A DIGI Sport hírműsora
23:50 - S.E.F.T.
A DIGI Sport életmódmagazinja - Czine Szilvia
DIGI Sport 3
01:20 - Sport 24
A DIGI Sport hírműsora
07:00 - Tenisz
WTA-torna, Bad Homburg, ism.
11:00 - Autósport
DTM, Monza, 1. verseny, ism.
12:35 - S.E.F.T.
A DIGI Sport életmódmagazinja - Czine Szilvia
12:45 - Sport 24
A DIGI Sport hírműsora
12:50 - Autósport
DTM Trophy, Monza, 1. verseny, ism.
13:40 - S.E.F.T.
A DIGI Sport életmódmagazinja - Czine Szilvia
13:50 - Sport 24
A DIGI Sport hírműsora
13:55 - Autósport
DTM, Monza, 2. verseny, ism.
15:30 - Autósport
DTM Trophy, Monza, 2. verseny, ism.
16:20 - Reggeli Start, ism.
17:15 - S.E.F.T.
A DIGI Sport életmódmagazinja - Czine Szilvia
17:25 - Sport 24
A DIGI Sport hírműsora
17:35 - Labdarúgás
Serie A TIM, Internazionale - Genoa, ism.
LIVE 19:30 - Tenisz
WTA-torna, Eastbourne
21:30 - Labdarúgás
Serie A TIM, AS Roma - AC Milan, ism.
23:30 - Labdarúgás
Premier League, Fulham - Arsenal, ism.
TV Műsor

DIGI Wifi 6 oldal


DIGI Film Now DIGI Life DIGI World DIGI Animal World Music Channel H!T Music Channel A Nap Hőse