DIGI Film Now DIGI Life DIGI World DIGI Animal World Music Channel H!T Music Channel A Nap Hőse
Sport24

Ádám Martin nem a szorzókra, hanem a gólokra koncentrál

Bognár György, a Paks edzője még az első bajnoki előtt azt nyilatkozta, hogy Ádám Martin is képes 20-22 gólt lőni, ahogy az előző idényben Hahn János.


"Tiszta szívből gratulálok Ádám Martinnak, aki bebizonyította, hogy egy jó edzővel, egy jó csapattal minden elérhető" - ezt üzente a DIGI Sport híradóján keresztül a Paks FC 29 bajnoki gólos csatárának Nyilasi Tibor, aki az 1980-81-es szezonban elért 30 ferencvárosi góljával európai ezüstcipőt nyert.

„Megtisztelő ezt hallani, nyilván próbálom a legjobbamat nyújtani, hál’ istennek ez ebben a szezonban sikerül is, hiszen 29 bajnokin 29 gólt szereztem, így hoztam az egygólos átlagot” – nyilatkozta Pakson a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Ádám Martin.

Edzője, Bognár György már a szezon elején érezte, hogy Martin számára jó szezon következhet, igaz, kissé alulméretezte a gólzsákot. "Még az első bajnoki előtt nyilatkoztam, Ádám Martin is képes arra, hogy 20-22 gólt rúgjon, mint korábban Hahn Jani. Én azt gondolom, hogy ebben a csapatban, ebben a felfogásban van annyi helyzet, hogy lehet gólokat lőni.” 

A Paksi FC remek formában lévő középpályása, Windecker József nagyon jó véleménnyel van csapattársáról. "Nagyon komplett játékos. Nemcsak a kapu előtt nagyon éles, hanem az összjátékból is kiveszi a részét, majdnem minden labdát megtart. Egy ilyen csatárral öröm együtt játszani.”

A korábbi szabályok alapján Ádám Martin idén – a mostani állás szerint - ugyanúgy ezüstcipőt nyerhetne, mint Nyilasi Tibor 41 éve. Csakhogy az erősebb bajnokságokban elért gólok 1996 óta másfél- vagy kétszer annyi pontot érnek, így a Paks 27 éves csatárának esélye sincs a dobogóra kerülni. "A 30-40 évvel ezelőtti időkben ez a teljesítmény ezüst-, bronzcipőre feljogosította volna. Az, hogy a Bayern Münchenben Lewandowski 33, vagy még több gólnál is tart, szerintem teljesen normális, hiszen minden évben meglövi, abban a csapatban lehet – mint ahogy a Paksban is lehet” – fogalmazott Bognár György.

Ádám Martin a szorzók helyett csak a gólszerzésre koncentrál. „Nem az én dolgom a szorzókat kialakítani, én csak próbálok minél több gólt lőni, de nyilván 65-öt nem fogok rúgni.”

A Paks edzője arról is beszélt, nem érti, hogy miért alkalmaznak szorzókat. „Ha 30 gólt rúgsz, az 30, ha 20-at, akkor az 20 - mi az, hogy másféllel megszorozzák? Martin nem lőhet a német bajnokságban 29 gólt, ha nem ott játszik.” 

A gondolattal viszont el lehet játszani, hogy mire lenne képes a Bayern Münchenben. "Ha Martin körbe van játszva – és ez a Bayern Münchenben megvan Lewandowskinál, nem kisebbítve nyilván a képességeit -, lehetséges, hogy ott is lőne ennyi gólt.”

Hogy Ádám Martin az FTC elleni Magyar Kupa-döntőben eredményes lesz-e, nem tudni, az viszont biztos: a paksiaknak az ellenfélhez képest kevesebb idejük lesz a finálé előtti ráhangolódásra. "Mi vasárnap játszunk, a Fradi szombaton, nekünk fontos meccsünk van, a Fradinak, mondjuk úgy, hogy nem igazán. Mi két napot pihenhetünk a kupadöntőre, a Fradi hármat. Én azt gondolom, egy kis hozzáértéssel ezt korrigálni lehetett volna.”

Szerdán Gyirmótra látogat, majd vasárnap a Kisvárdát fogadja a Paks, május 11-én pedig jöhet a Fradi elleni kupafinálé a Puskás Arénában.


Megtekintések száma: 1094 2022-05-01 15:50:24

TV Műsor
DIGI Sport 1
DIGI Sport 2
DIGI Sport 3
TV Műsor

DIGI Wifi 6 oldal


DIGI Film Now DIGI Life DIGI World DIGI Animal World Music Channel H!T Music Channel A Nap Hőse