DIGI Film Now DIGI Life DIGI World DIGI Animal World Music Channel H!T Music Channel A Nap Hőse
További labdarúgás

Mbappé a hajrában mentett pontot a franciáknak Ausztriában, a horvátok egy góllal nyertek Dániában

A világbajnoki címvédő Franciaország csupán 1-1-es döntetlent ért el Ausztria vendégeként a labdarúgó Nemzetek Ligája A-divízíójában, a 1. csoport harmadik fordulójában. A kvartett másik meccsén a vb-ezüstérmes Horvátország 1-0-ra nyert Dániában.

Mbappé a hajrában mentett pontot a franciáknak Ausztriában, a horvátok egy góllal nyertek Dániában
(fotó: Reuters)

Az A-divízió 1. csoportjában eddig alaposan borult a papírforma: két kör után Dánia áll az élen hibátlan mérleggel a hárompontos Ausztriát megelőzve, míg meglepetésre a még egyaránt nyeretlen Franciaország és Horvátország a harmadik, illetve negyedik pozíciót foglalja el. A világbajnoki címvédő franciák ezúttal Bécsbe, míg a vb-ezüstérmes horvátok pedig Koppenhágába látogattak azzal a céllal, hogy végre megszerezzék az első sikerüket a Nemzetek Ligája idei kiírásában.

A gallok nem kezdtek rosszul, Benzema előtt adódtak lehetőségek, ám Pentz kapus előbb a rutinos támadó fejesét, majd pedig lövését és hárította. A 37. percben aztán megszerezte a vezetést Ausztria, miután Laimer passzát Weimann váltotta gólra. Ezután Arnautovic növelhette volna a hazaiak előnyét, de Lloris résen volt, majd pedig ismét Benzema került helyzetbe, ám az osztrák kapus megint nagyot védett.

A második félidőben rákapcsoltak a vendégek, sorra jöttek a lehetőségek, ám ezek egytől egyig kimaradtak. Deschamps becserélte Nkunkut és Mbappét is, ami remek döntésnek bizonyult, hiszen előbbi játékos remek kiugratása után a PSG támadója egalizált a 83. percben. Nem sokkal később a győzelmet is megszerezhette volna a 23 éves kiválóság, ám lövése után a labda a felső lécen csattant. A ráadás perceiben a szintén csereként pályára lépő Guendouzi megnyerhette volna a meccset a franciáknak, ám Pentz óriási bravúrral védett, így maradt az 1-1-es döntetlen, így a világbajnok három mérkőzés után is még nyeretlen.

A csoport másik meccsén a horvátok Pasalic második félidőben szerzett góljával 1-0-ra nyertek Dániában, és ezzel megszerezték első sikerüket a Nemzetek Ligájában. A kvartett élén továbbra is az első vereségét elszenvedő Dánia áll, két ponttal megelőzve Ausztriát és Horvátországot, míg Franciaország két egységgel az utolsó helyen szerénykedik.

LABDARÚGÁS, UEFA NEMZETEK LIGÁJA, 3. FORDULÓ
A-DIVÍZIÓ, 1. CSOPORT  
Ausztria - Franciaország 1-1
Dánia - Horvátország 0-1
B-DIVÍZIÓ, 2. CSOPORT  
Albánia - Izrael 1-2
C-DIVÍZIÓ, 3. CSOPORT  
Azerbajdzsán - Szlovákia 0-1
Fehéroroszország - Kazahsztán 1-1
D-DIVÍZIÓ, 1. CSOPORT  
Moldova - Lettország 2-4
Andorra - Liechtenstein 2-1

 


Megtekintések száma: 350 2022-06-10 22:53:02

TV Műsor
DIGI Sport 1
DIGI Sport 2
DIGI Sport 3
TV Műsor

DIGI Wifi 6 oldal


DIGI Film Now DIGI Life DIGI World DIGI Animal World Music Channel H!T Music Channel A Nap Hőse