DIGI Film Now DIGI Life DIGI World DIGI Animal World Music Channel H!T Music Channel A Nap Hőse
További labdarúgás

A spanyolok hozták a kötelezőt, Svájc visszavágott Portugáliának

A spanyol labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte Csehországot a Nemzetek Ligája A divíziójának 2. csoportjában. A portugálok Cristiano Ronaldo nélkül meglepetésre 1-0-ra kikaptak Svájcban.

A spanyolok hozták a kötelezőt, Svájc visszavágott Portugáliának
Fotó: Reuters

Egy héttel ezelőtt a spanyol válogatott csak 2-2-es döntetlent játszott Csehországban, hazai pályán viszont kötelező volt a győzelem. A csehek igen magas védekezéssel kezdték a találkozót, a vendéglátók nehezen találtak üres embereket és területeket, ráadásul a letámadásból többször is labdát szerzett Csehország, Unai Simonnak pedig néhányszor védenie is kellett. Luis Enrique váltott a stratégián, a csehek is visszahúzódtak, így a spanyoloknak is sikerült eljutniuk egyszer-egyszer a kapuig, a 24. percben pedig a vezetés is összejött. Koke indította Asensiót, aki szépen tartotta meg a labdát, majd középre felfutó Soler elé tálalt, a középpályás pedig be is lőtte laposan a labdát a hálóba.

A szünet után is előfordult, hogy a vendégek veszélyeztettek, de igazán nem kellett aggódnia a vörös mezeseknek. A 75. perctől pedig ez hatványozottan igazzá vált, ugyanis egy szépen végigjátszott akció végén Ferran Torres középre vágott labdáját Sarabia passzolta az üres kapuba, kialakítva a 2-0-s végeredményt.

Portugália az első meccsen 4-0-ra kiütötte Svájcot, ezúttal viszont Cristiano Ronaldo nem volt ott a pályán, így nélküle kellett volna nyernie a vendégeknek. Hidegzuhannyal indult a meccs, ugyanis már az első percben vezetést szereztek a svájciak, Widmer beadását Seferovic bólintotta a kapuba. Az első félidőben nem sok fogást találtak a portugálok a hazaiakon, ellenben a második játékrészben a cserék meghozták a komoly veszélyt. Bernardo Silvának és Jotának is volt bőven lehetősége, de Guedes és Pepe is egyenlíthetett volna, ám Omlin állta a sarat és megőrizte az 1-0-t Svájcnak.

NEMZETEK LIGÁJA, A DIVÍZIÓ, 2. CSOPORT
Spanyolország - Csehorszg 2-0
Svájc - Portugália 1-0

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Spanyolország 4 2 2 6–3 +3  8 pont
2. Portugália 4 2 1 1 7–2 +5  7
3. Csehország 4 1 1 2 4–7 –3  4
4. Svájc 4 1 3 2–7 –5  3

Megtekintések száma: 390 2022-06-12 22:41:05

TV Műsor
DIGI Sport 1
DIGI Sport 2
DIGI Sport 3
TV Műsor

DIGI Wifi 6 oldal


DIGI Film Now DIGI Life DIGI World DIGI Animal World Music Channel H!T Music Channel A Nap Hőse