DIGI Film Now DIGI Life DIGI World DIGI Animal World Music Channel H!T Music Channel A Nap Hőse
Magyar labdarúgás

Tovább folytatódik a csoda: Magyarország kiütötte Angliát

Magyarország 4-0-ra kiütötte Angliát a Nemzetek Ligája A-divíziójának negyedik fordulójában, a 3. csoportban.

Tovább folytatódik a csoda: Magyarország kiütötte Angliát
fotó: Reuters

Magyarország eddig remekül szerepelt a Konferencia Liga A-divíziójának halálcsoportjában, hiszen Anglia, Olaszország illetve Németország ellen eddig négy négy pontot gyűjtött, és a mérkőzést megelőzően a csoport második helyéről várhatta a Wolverhamptonban megrendezett ütközetet.

Aligha kezdhetett volna jobban Marco Rossi együttese, ugyanis a 16. percben megszerezte a vezetést. Szoboszlai szabadrúgását követően egy kisebb kavalkád után végül eljutott a labda Sallai Rolandhoz, aki közvetlen közelről bődületes erővel bombázott a rövid sarokba.  

Nem sokkal később ismét egy Szoboszlai-szabadrúgás jelentett veszélyt az angolok kapujára, Reece james azonban a gólvonal előtt még kifejelte a labdát.

Az angolok legnagyobb helyzete Orbán Willi nevéhez fűződött, aki egy bal oldali beadásba rendkívül balszerencsés módon tette bele a fejét, Dibusz Dénes azonban kisegítette az RB Leipzig védőjét, és megőrizte kapuját a bekapott öngóltól.

A második félidőben többet birtokolta a labdát Anglia, de komolyabb helyzete nem adódott. A 68. percben hazánk válogatottja volt veszélyes, és ha már így alakult, gólt is szerzett a csapat. A csereként beállt Ádám Martin lódult meg hatalmas lendülettel, majd remekül ugratta ki Sallait, aki jobb külsővel remekül helyezte a kapuba a labdát.

Nem sokkal később már háromra nőtt a magyarok előnye. Egy lecsorgó labdára Nagy Zsolt csapott le, és a tizenhatos környékéről lövésre szánta el magát. A Puskás Akadémia védője jól tette, hogy így tett, hiszen védhetetlenül bombázott a kapuba. A felcsúti játékosnak ez volt a második találata a címeres mezben, az előzőt a németeknek rúgta szombaton.

Itt még nem állt meg a nemzeti 11-ünk, és Gazdag Dániel higgadt átemelésével már 4-0 állt a wolverhamptoni eredményjelzőn.

Magyarország ezzel a fényes diadallal vezeti a csoportját a szintén nagy győzelnet arató németek előtt.

 

LABDARÚGÁS, UEFA NEMZETEK LIGÁJA, A-DIVÍZIÓ, 3. CSOPORT, 4. FORDULÓ
Anglia - Magyarország 0-4

 

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Magyarország 4 2 1 1 7–3 +4  7 pont
2. Németország 4 1 3 8–5 +3  6
3. Olaszország 4 1 2 1 5–7 –2  5
4. Anglia 4 2 2 1–6 –5  2

Megtekintések száma: 901 2022-06-14 22:36:06

TV Műsor
DIGI Sport 1
DIGI Sport 2
DIGI Sport 3
TV Műsor

DIGI Wifi 6 oldal


DIGI Film Now DIGI Life DIGI World DIGI Animal World Music Channel H!T Music Channel A Nap Hőse