DIGI Film Now DIGI Life DIGI World DIGI Animal World Music Channel H!T Music Channel A Nap Hőse
Magyar labdarúgás

Marco Rossi álmában sem számított erre

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi értelemszerűen nagyon boldogan nyilatkozott az angolok elleni keddi, történelmi győzelem után. Gareth Southgate nem keresett kifogásokat, vállalta a felelősséget.

Marco Rossi álmában sem számított erre
(fotó: Reuters)

Mint azt bizonyára mindenki tudja, Magyarország nemzeti csapata kedd este 4-0-ra páholta el idegenben Angliát, a labdarőgó Nemzetek Ligája A-divíziójának negyedik fordulójában, a 3. csoportban. Ezzel a hihetetlen sikerrel válogatottunk a kvartett élére ugrott. A mienk olasz kapitánya szerint időbe telik, mire a csapat feldolgozza, mit is ért el.

„Senki nem számított ilyen eredményre, még a legszebb álmainkban sem. Sokszor szerencsénk is volt, de megérdemeltük ezt is, mert a játékosok az első pillanattól kezdve együtt küzdöttek, harcoltak, szenvedtek – egy igazi csapatot láthattunk a pályán. Nagyon örülök, hogy el tudtuk érni ezt az eredményt. Ha belegondolok, hogy honnan indultunk, amikor elkezdtük a közös munkát, és hová érkeztünk el, azt kell mondanom, hogy ez számomra is hihetetlen.”

„Az angolok megpróbálták kihasználni a gyenge pontjainkat, de nem tudták kiaknázni a mélységet, hiába próbálták meg túlterhelni a jobb oldalunkat, és azt sem tudták kihasználni, hogy hosszabb a kispadjuk, mint nekünk. Az angolhoz hasonló kvalitású csapatok ellen meg kell szenvedni a mérkőzést. Végig futni kell, dolgozni kell, ezt sulykoltam a játékosokba az edzéseken is. Senkitől sem fogadtam el kifogásként, hogy fáradt, azt mondtam nekik, hogy ha felveszik a válogatott mezét, mindent el kell felejteniük, nem lehetnek sérültek, nem lehetnek fáradtak, mindent meg kell tenniük a csapatért. Olaszként nem hiszek a szememnek, hogy milyen érzelmeket váltanak ki a magyar szurkolókból a válogatott sikerei. Elmondhatatlanul büszke vagyok a szurkolókra és a játékosokra is” – zárta szavait a mester.

Negyedik gólunk szerzője, Gazdag Dániel elárulta, az elején ugyan voltak nehézségek, de aztán átlendültünk a holtponton.

„Nagyon boldogok vagyunk, ez számunkra óriási eredmény. Nagyon jó mérkőzést játszottunk, és teljesen megérdemeltük az eredményt. A meccs elején sokat és jól kellett védekeznünk, de aztán egyre magabiztosabbak lettünk és rengeteget javultunk” – osztotta meg gondolatait Gazdag.

A kínos fiaskó után több szurkoló is Southgate azonnali lemondását követelte és követeli, de jövőjéről egyelőre nem beszélt a szigetországiak trénere – a találkozóról annál inkább.

„Jól kezdtünk, de az első gól után kicsit megcsappant az önbizalmunk. Volt pár lehetőségünk a második félidő elején, de a második gól gyakorlatilag gyilkos módon hatott ránk. Már az első gól után szorongani kezdtünk, és ebből nem is igazán tudtunk visszajönni. Fiatal együttest állítottam össze, ez az én felelősségem. Nem volt jó az egyensúly a magyarok elleni két összecsapás alatt” – vélekedett az angolok szövetségi kapitánya.

A Tottenham csatára, Harry Kane is elmondta a sajtónak, hogyan látta és élte át a számukra megsemmisítő erejű vereséget.

„Ez egy csalódást keltő este volt. Az első játékrészben elég helyzetet dolgoztunk ki, de úgy tűnik, hogy mi a Nemzetek Ligájában nem vagyunk kellőképpen élesek. A második félidő – főleg 0-2 után – elfogadhatatlan volt, de szerintem nem kell pánikba esnünk, fel kell emelnünk a fejünket, és sokkal erősebben kell visszatérnünk szeptemberben" – utalt Kane arra, hogy a sorozat majd ősszel folytatódik.


(forrás: mlsz.hu, uefa.com)


LABDARÚGÁS, UEFA NEMZETEK LIGÁJA, A-DIVÍZIÓ, 3. CSOPORT, 4. FORDULÓ
Anglia - Magyarország 0-4
Németország - Olaszország 5-2

AZ ÁLLÁS
1. Magyarország 4 2 1 1 7–3 +4  7 pont
2. Németország 4 1 3 8–5 +3  6
3. Olaszország 4 1 2 1 5–7 –2  5
4. Anglia 4 2 2 1–6 –5  2

 


Megtekintések száma: 966 2022-06-15 11:29:38

TV Műsor
DIGI Sport 1
DIGI Sport 2
DIGI Sport 3
TV Műsor

DIGI Wifi 6 oldal


DIGI Film Now DIGI Life DIGI World DIGI Animal World Music Channel H!T Music Channel A Nap Hőse