DIGI Film Now DIGI Life DIGI World DIGI Animal World Music Channel H!T Music Channel A Nap Hőse
További labdarúgás

Egyszeri kisiklás vagy tartós visszaesés? – 2021/22 csalódást keltő csapatai

Szinte mindegyik pontvadászatban előfordul, hogy az egy szezonnal korábban remeklő együttes a következőben jóval a várakozások alatt teljesít. Cikkünkben három ilyen gárdát mutatunk be a 2021/22-es szezonból.

Egyszeri kisiklás vagy tartós visszaesés? – 2021/22 csalódást keltő csapatai
(fotó: Reuters)

Olympique Lille

A francia bajnokság 2020/21-es szezonját a Lille nyerte meg, amely egy nagy négyes versenyfutást követően végzett az élen. A csapat azonban az új idényre nemhogy megerősödött, hanem gyengült: a sikeredző Christophe Galtier Nizzába távozott, de elment Mike Maignan kapus is a Milanhoz, Boubakary Soumaré pedig a Leicesterhez. És miután szezon közben Reinildóról, Jonathan Ikonéról és Yusuf Yaziciról is le kellett mondania Jocelyn Gourvenec edzőnek, így elmondható, hogy a csapat magja kicserélődött.

Az érkezők közül egyedül a Hamburgtól megszerzett Amadou Onana vált alapemberré, és természetesen az előző évi csapatból is voltak olyanok, akik meg sem tudták közelíteni korábbi formájukat: erre ékes példa Burak Yilmaz esete, a veterán török csatár a korábbi 16 Ligue 1-gólját csak néggyel tudta megfejelni.

A Lille az első fordulóban, a metzi döntetlenje után az ötödik helyen állt, de a folytatásban kiderült, ez volt a csúcs a számukra. A csapat a BL-ből továbbjutott, de a bajnokságban végig a középmezőnyben vergődött, és a szezont a tizedik helyen zárta, ami után megköszönték Gourvenec munkáját.

 

Legia Warszawa

Ha a Lille-nél azért várható volt, hogy képtelen lesz megismételni, előző idénybeli szereplését, a Legia Warszawánál ilyen visszaesésre azért nem lehetett számítani.

A varsói együttes nem is gyengült meg számottevően, Josip Juranovic Celtichez történő igazolása volt a legnagyobb érvágás. De a csapat egyszerűen nem állt össze: az első hat meccsén kilenc pontot szerzett, utána azonban sorozatban hétszer is kikapott, így kieső helyen is állt. Februárban klubtörténelmi rekordot döntött, hiszen 14. vereségét szenvedte el egy Ekstraklasa-szezonon belül.

A Legiát meglegyintette a kiesés szele, de decemberben visszatért Aleksandar Vukovic, és végül a tizedik helyre vezette a csapatot, kérdés, ezzel ki elégedett a varsói klub háza táján…

 

Atalanta

Az elmúlt évek egyik kellemes meglepetése az Atalanta szereplése volt az olasz bajnokságban. A 2015/16-os 13. hely után egy negyedik, egy hetedik, valamint sorozatban három harmadik hely volt a termés Bergamóban.

Gian Piero Gasperini együttesét nem egyszer bajnokesélyesnek is kikiáltották, de mindeddig nem tudta feltenni az i-re a pontot. 2021 nyarán az alapemberek közül Pierluigi Gollini és Cristian Romero a Tottenhamhez került, de Robin Gosens sérülése miatt csak epizódszerepet játszhatott ősszel (tavaszra az Interhez került), és most a támadók sem jeleskedtek annyira, mint korábban: Duvan Zapata ugyan eljutott tíz gólig, de Luis Muriel például a korábbi 22 gólja után most csak kilencre volt hitelesítve.

Az Atalanta még így is jó ideig reménykedhetett egy jó idényben, január közepéig még BL-t érő helyen állt. A szezon második részére azonban visszacsúszott a csapat, több kellemetlen vereséget is elszenvedett (Cagliari, Sassuolo, Hellas Verona, Empoli), így a nyolcadik helyen zárt, és nem léphet ki a nemzetközi porondra.


Megtekintések száma: 353 2022-06-24 11:51:57

TV Műsor
DIGI Sport 1
DIGI Sport 2
DIGI Sport 3
TV Műsor

DIGI Wifi 6 oldal


DIGI Film Now DIGI Life DIGI World DIGI Animal World Music Channel H!T Music Channel A Nap Hőse