DIGI Film Now DIGI Life DIGI World DIGI Animal World Music Channel H!T Music Channel A Nap Hőse
Tenisz

Dzsabur két szettben, Badosa nagyon nehezen vette az első akadályt

Onsz Dzsabur két játszmában búcsúztatta Madison Keyst, így bejutott a San Joséban zajló WTA-tenisztorna harmadik fordulójában. A második helyen kiemelt Paula Badosa ellenben nagyon nehezen győzte le Elisabeth Mandlikot.

Dzsabur két szettben, Badosa nagyon nehezen vette az első akadályt
(fotó: Reuters)

Az első négy kiemelt csak a második fordulóban kapcsolódott be a küzdelmekbe, így Paula Badosa is, aki a selejtezőből érkező Elisabeth Mandlikkal csapott össze.

Az első szettben még nem tűnt úgy, hogy Badosának bármilyen gondja lehet: bár Mandlik egyből lebrékelte a spanyolt, a folytatásban már csak egy játékot nyert az amerikai, így a második kiemelt szettelőnybe került.

A világranglista 240. helyezettje azonban a második felvonásban kétszer is brékelőnybe került, Badosa pedig csak az egyiket tudta ledolgozni. A döntő szettben pedig 3:3-nál fogadóként nyert játékot Mandlik, és miután hozta az adogatását is, egy játékra került a győzelemtől. Badosa a következő két játékában meccsben maradt, de 5:5-nél újra elbukta a szerváját. Mandlik viszont most sem tudta kiszerválni a győzelmet, így jöhetett a tie-break, ahol nagy csatában a spanyol diadalmaskodott. Badosa így várhatja, hogy ki nyeri a Gauff-Oszaka összecsapást.

A spanyollal ellentétben sokkal könnyebben lépett tovább Onsz Dzsabur, akit csak az első szettben tudott megszorongatni Madison Keys. Az amerikai 5:3-nál a játszmáért adogathatott, ám nem tudta lezárni ezt az etapot, a tunéziai egymás után négy játékot nyerve került szettelőnybe. A másodikban Keys már csak egy játékot nyert, így Dzsabur készülhet a Liu-Kudermetova meccs győztese ellen.

TENISZ, WTA-TORNA, SAN JOSÉ, 2. FORDULÓ
Badosa (spanyol, 2.) - Mandlik (amerikai) 6:2, 5:7, 7:6
Dzsabur (tunéziai, 3.) - Keys (amerikai) 7:5, 6:1

 


Megtekintések száma: 130 2022-08-04 08:36:07

TV Műsor
DIGI Sport 1
DIGI Sport 2
DIGI Sport 3
TV Műsor

DIGI Wifi 6 oldal


DIGI Film Now DIGI Life DIGI World DIGI Animal World Music Channel H!T Music Channel A Nap Hőse