DIGI Film Now DIGI Life DIGI World DIGI Animal World Music Channel H!T Music Channel A Nap Hőse
Tenisz

Kvitová esélyt sem adott Ostapenkónak, és először lett Eastbourne bajnoka

Petra Kvitová sikerével zárult az Eastbourne-ban, füves pályán zajló női teniszviadal, miután a cseh versenyző a szombati fináléban 6:3, 6:2-re legyőzte Jelena Ostapenkót.

Kvitová esélyt sem adott Ostapenkónak, és először lett Eastbourne bajnoka
(fotó: Reuters)

Ostapenko címvédőként várhatja a döntőt, ráadásul úgy, hogy különsebben nem kellett megeröltetnie magát az elmúlt napokban. Viszont a nyolcadik kiemelt a az aranycsatában az Eastbourne-ban 11 év után finalista Kvitovával nézett farkasszemet, aki olyan füves pályás teniszt rakott le elénk a héten, ami régi wimbledoni formáját idézte.

A fogadóirodáknál a lett leányzó számított valamelyest esélyesebbnek, ám terveit alaposan keresztülhúzta, hogy riválisa az első adandó alkalommal brékelni tudott. Kvitová ezt a soványka, második gémben összeszedett fórt elvitte a játszma végéig, amelyet 6:3-ra behúzott, így az ő előnyével fordultak a hölgyek.

A folytatásban sem vett vissza a tempóból a 14. helyen rangsorolt versenyző, 1:1-nél és 3:1-nél is lecsapott, a kettő között pedig öt bréklabdát is hárított. Ostapenko 5:1-es hátrányban még hozta a maga adogatását, de Kvitová ezt követően nagyon magabiztosan kiszerválta a meccset, így pályafutása során először emelhette magasba az eastbourne-i serleget, amely alighanem nagy löketet ad majd neki a legtradicionálisabb Grand Slamre.

A MECCS HAJRÁJA

A video csak Magyarországi IP címről érhető el!

 

 

TENISZ, WTA-TORNA, EASTBOURNE, DÖNTŐ
Kvitová (cseh, 14.) - Ostapenko (lett, 8.) 6:3, 6:2

 


Megtekintések száma: 219 2022-06-25 15:07:50

TV Műsor
DIGI Sport 1
DIGI Sport 2
DIGI Sport 3
TV Műsor

DIGI Wifi 6 oldal


DIGI Film Now DIGI Life DIGI World DIGI Animal World Music Channel H!T Music Channel A Nap Hőse